ЗеКоломойський готує українські чорноземи на продаж іноземцям




До виборів Президента України лишаються лічені дні. Та вже сьогодні з великою ймовірністю можна казати про перемогу шоумена Володимира Зеленського. Принаймні, про це свідчать останні соцопитування. І, схоже, всі звикли до думки, що разом з Зеленським до влади прийде опальний бізнесмен Ігор Коломойський. Бо ж Зеленський вже навіть не приховує те, що ключові його менеджери - це люди Коломойського.

Зокрема це стосується і «сірого кардинала» штабу ЗЕ Андрія Богдана, який однією рукою служить олігарху, а іншою кулуарно домовляється з правоохоронцями (ГПУ, НАБУ) про лояльність до Зеленського-президента.

Тож, очевидно, що Зеленський буде як «королева Англії» царювати, але не правити.

Що ж стосується справжнього “диригента” Ігоря Коломойського, то він має неабиякий перелік власних інтересів у приватному секторі економіки, до яких вже протягує руки.

І мова не лише про “Приватбанк”, який от-от має повернутися йому із власності держави, попри заклики МВФ не робити цього через ризик дефолту в країні.

Коломойський “сидить” на всіх найприбутковіших сферах країни, а це і газодобування, і агропромисловий комплекс.

В газовидобувній сфері його партнери – російський олігарх Павло Фукс та найбагатший депутат ВР Віталій Хомутиннік, останній також “фронтер” Коломойського в агрохолдингу “Кернел”, що має один з найбільших земельних банків країни – близько 600 тис. га.

Ці землі мають досить сумнівне походження, адже неодноразово у бік “Кернел” лунали звинувачення у рейдерстві фермерських земель, а також корупційних схемах використання державної землі.

За однієї із таких схем, співробітники агрохолдингу отримували державні землі в оренду і передавали їх у користування агрохолдингу. Хоча ця програма була легальною (на відміну від інших схем агрохолдингу), "Кернел" не поспішав зізнаватися у тому, що в такий спосіб використовував державні землі.

Але ж «Кернел» не наймогутніший агрохолдинг за чисельністю землі. Є ще «Астарта», «ІМК», «Укрлендфармінг», «МХП». Саме ці агрохолдинги - ласий шмат для Ігоря Коломойського напередодні зняття мораторію з продажу землі.

Чим більше він захопить земель до цього часу, тим більше коштів зможе отримати від перепродажу українських чорноземів іноземцям. А маючи адміністративний ресурс в особі цілого Президента - нічого йому не має завадити.

Тож, не виключно, що саме найбільші агрохолдинги країни («Астарта», «ІМК», «Укрлендфармінг», «МХП») після виборів стануть першими, кого намагатимуться переділити на користь нової влади. І допомагатимуть в цьому традиційно правоохоронці. Хто перший «перевзується», НАБУ чи ГПУ – покаже час. Перші дзвоники “травлі” агрохолдингів вже пішли.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий