Головним спонсором вбивць та гвалтівників з батальону «Торнадо» виявилась людина з оточення Президента

Журналіст Володимир Бойко назвав людину, яка була головним ідеологом і спонсором створення батальону «Торнадо», члени якого нещодавно були засуджені за гвалтування, вбивста та мародерство мирного населення.
Власником батальону смерті виявилася довірена особа Ігоря Коненко - Віталій Кропачев.
«Фактичним власником цієї роти був Віталій Кропачов – керівник енергохолдинґу, створеного найближчим соратником президента Ігорем Кононенком. При цьому сам Кропачов (до речі – колишній депутат Донецької обласної ради від Партії Регіонів, колишній голова Торезької міської організації Партії Регіонів, довірена особа Добкіна на виборах президента України в 2014 році) рахувався в цій роті рядовим міліції, хоча фактично працював у Кабміні радником віце-прем’єра Вощевського.
Кропачов не даремно набрав у цю роту знайомих кримінальників з Тореза: міліцейський підрозділ призначався для охорони нелегальних поставок вугілля з неконтрольованої території, а також охорони переговорників, які їздили з Києва в Луганськ на перемовини», - розповів журналіст на своїй сторінці у Фейсбук.
Навіть після арешту торнадівців Кропачев продовжує фінансувати своїх соратників. Він забезпечив Онищенку та іншим членам угрупування вишукані умови перебування в СІЗО (включно з виходом в Інтернет, будь-якими харчами та спиртними напоями).
Нагадаємо, на минулому тижні побитий екс-бійцем батальону «Торнадо» Іллею Холодом чоловік помер від черепно-мозкової травми.
При цьому Кропачов продовжує намагатися звільнити з-під арешту торнадівців, але поки безрезультатно. За оперативними даними правоохоронців Кропачов пропонував 500 тисяч доларів за звільнення свох друзів. Крім того, він й досі фінансує конспіративну базу «Торнадо» в самовільно захопленому готелі «Ранчо» (с.Підгірці Обухівського району), де члени цього батальону продовжують зберігати зброю. На цій же базі, за оперативною інформацією, проживає Сергій Батяшов з позивним «Батя».
Сам же Кропачов, масштаб якого ще не так давно вимірювався територією донецького містечка Торез, нині мешкає в Києві одрзу у двох будинках за адресами: Петропавлівська Борщагівка, вул Островського 13 та 15Б. Офіс спонсора «Торнадо» знаходиться у самому центрі столиці за адресою Б.Хмельницького, 26. Користується Кропачов авто виключно або Mercedez, або Aston Martin на донецьких номерах.
Донька спонсора вбивць з «Торнадо» Юлія Кропачова навчається в найпрестижнішому ВУЗі столиці – університеті ім.Т.Шевченка та пересувається на новенькому авто Mercedez (держ. номер АН 4404 НХ).

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий