Lexus в обмін на ліжко: чим живе журналістка Соня Кошкіна


Lexus RX, нерухомість у центрі Києва, обіди в дорогих ресторанах та поїздки за кордон. Такі недешеві забаганки можуть собі дозволити бізнесмени ТОП-рівня або ж політики. Але є в Україні журналістка, яка користується всіма цими благами і оком не кліпає. Її псевдонім широко відомий багатьом, а особливо політикам-чоловікам. Це Соня Кошкіна, за паспортом Ксенія Микитівна Василенко, шеф-редактор видання «Лівий берег» та ведуча програми на 24 каналі.

Пані Кошкіна зловила зірку близько 10 років тому. І майже одразу 20-річна журналістка почала жити на широку ногу – зокрема, в неї з’явився BMW купе яскраво червоного кольору. Дороге авто та одяг із закордонних бутиків дивували багатьох колег Кошкіної. Адже простий журналіст, навіть політичний, тим паче в такому молодому віці, не може дозволити собі й половини того, чим користується Соня. Однак з роками правда відкрилася: всі ці розкоші Кошкіна собі купувала не сама, а за рахунок впливових спонсорів з політичної тусовки.
Про те, за які заслуги Кошкіна отримала свій статус та статки, вже ходять легенди. Зокрема й про те, що весь інсайд, яким так майорить сайт «Лівий берег», Соня отримує виключно через ліжко.
Після Помаранчевої революції серед журналістів ширилися чутки про те, що впливовим спонсором Кошкіної виступав колишній нардеп від Соцпартії, екс-міністр транспорту Микола Рудьковский. Той самий, який хизувався автомобілем Джеймса Бонда - Aston Martin, та той, якого підловили на закордонних вояжах з моделями. Зокрема, говорили про те, що червоний BMW Кошкіна отримала саме від нього.


Рудьковский на своєму Aston Martin

Далі про інтимне життя впливової журналістки почали говорити майже відкрито. Соні Кошкіній приписували роман з екс-регіоналом Борисом Колесніковим та навіть екс-головою Адміністрації Януковича – Клюєвим. Нібито саме Клюєв допоміг Кошкіній створити серію інтерв’ю з вбитим у 2007 році російським бізнесменом Максимом Курочкіним.
До речі, свої записи з тюремної камери «Макс Бешений» передавав саме Кошкіній, яка тоді працювала на сайті «Обозреватель». Про нього вона згадує донині, хоча з його смерті минуло 10 років.



Зараз у телефонному довіднику Соні Кошкіної є телефони всього політичного бомонду. Вона без проблем може надіслати смс прем’єр-міністру Гройсману, або ж зателефонувати будь-якому політику прямо посеред ночі. Як-то кажуть, спочатку ти працюєш на ім’я, а потім воно на тебе.
Завдяки вправності у ліжку, Соня Кошкіна за свої 30 з невеликим років заробила собі і на нерухомість в центрі Києва, і на новенький Lexus RX червоного кольору.
Реєстр речових прав надає інформацію про те, що Ксенія Василенко (Соня Кошкіна) є власницею машиномісця поблизу Львівської площі у Києві. Придбала його вона наприкінці 2016 року. Сам паркінг розміщений в одному з будинків по вул. Бульварно-Кудрявська, який виглядає на фоні навколишніх історичних будівель, як хмарочос, через велику кількість поверхів. Цей будинок ще називають СБУшним, оскільки в ньому мають квартири багато нинішніх та колишніх співробітників спецслужби.
Зараз машиномісця на цій парковці продають за 30 000 дол. Принаймні саме цю ціну журналістам назвав один з продавців місць у цьому паркінгу. А це у гривневому еквіваленті майже 800 000 грн.


Власне через цей гараж ниточки ведуть до того, чому Соню Кошкіну часто бачать у ресторані поруч – на Львівській площі. Заклад «Тургенеф» є одним з найулюбленіших для журналістки. Зокрема саме тут вона регулярно обідає, а іноді й вечеряє, приїжджаючи на червоному Лексусі, який важко не помітити. В цьому ж закладі часто бачать народних депутатів: Віктора Балогу, наприклад, або ж Сергія Пашинського. З останнім обідала й Соня Кошкіна, про що писало видання «Обозреватель». Читач, який надіслав до редакції фото, стверджує, що Кошкіна та Пашинський зустрічаються регулярно. Цікаво, як до таких зустрічей ставиться колишня колега Соні – нардеп Тетяна Чорновол? Адже, як відомо, роман з Пашинським Тетяні приписують вже не один рік.


Поруч із паркомісцем Кошкіної розташована квартира, яка зареєстрована на маму журналістки – Наталію Вікторівну. Примітно, що куплена вона була за декілька місяців до придбання гаражу.

Виписка з Реєстру МВД підтверджує, що на ім’я Ксенія Василенко зареєстрований автомобіль Lexus RX 270. Придбаний він був в у жовтні 2014 року. Саме в ці дні точилися запеклі бої у Донецькому аеропорті. Проте Соні тоді явно було не до ситуації в зоні АТО, адже на кону таке цінне придбання, як авто класу «люкс», яке коштує орієнтовно 1,5 млн. грн. Навіть важко уявити, скільки обмундирування та засобів оборони можна було б придбати на ці гроші….


Виглядає цей автомобіль-красень ось так:



З інформованих джерел журналістам відомо, що батьки Соні Кошкіної проживають у передмісті Києва – на Вишгородщині. Зокрема сусіди по будинку розповідають, що батька Кошкіної – одіозного професора Інституту журналістики Микиту Кімовича Василенка, вони там бачать регулярно.  Це той самий Микита Кімович, який декілька років тому обізвав журналістку Оксану Піддубну «дурепою». Більше того, викладач додав, що вважає її невдахою, напротивагу собі: «Я не тільки викладаю, а ще й видаю журнали, роблю сайти, виступаю на телебаченні. А ти, дівчинко, невдаха, і як усі невдахи, звинувачуєш весь світ у своїй ліні, злобі, дурості та жадності».






Як-то кажуть, яблуко від яблуні не далеко падає. Тому стиль Соні Кошкіної, яка в своїх інтерв’ю часто робить вигляд, що знає більше за гостя, дуже нагадує хамовитого татуся.
От тільки цікаво, чи схвалює професор Інституту журналістики методи отримання інформації через ліжко, які так часто практикує його люба доня?
Для відомого батька це ганьба і гидкий приклад для його студентів. Тим більше, що доня не тільки поведінкою, але й знаннями зганьбила Микиту Кімовича просто зплагіатив докторську дисертацію, але вчена рада та суд розставив крапки над «і».
Як стало відомо, у січні 2016 року Вищий адміністративний суд остаточно позбавив Ксенію Василенко (Соню Кошкіну) наукового ступеню кандидата політичних наук. Історія з позбавленням кандидатства тягнулася з 2012 року.
Заступник декана з наукової роботи філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доцент кафедри української філософії та культури, кандидат філософських наук і викладач - Сергій Валерійович Руденко, ознайомившись з дисертацією Ксенії Василенко (Соні Кошкіної) на тему «Інтернет-видання як чинник формування демократичної політичної культури», поставив під сумнів наукову цінність даної роботи, крім того, угледів в ній неабияку кількість відвертого плагіату.
Кошкіна безуспішно всі ці роки намагалася довести, що таки варта звання кандидат політичних наук. Але ж суд встав на сторону правди і визнав її простим плагіатором, який тільки ціну собі набиває.





А як до цього ставиться її мама, яка присутня на багатьох заходах, де Соня Кошкіна відверто фліртує з політикам, а деяким навіть пише повідомлення з інтригуючими натяками: «мяу».



Переписка Соні Кошкіної з депутатом від групи «Відродження» Віктором Бондарем

Катерина Білокінь, "Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий