Соратник Ляшка Рибалка знову погорів на пустих балачках



Народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка розкритикував рішення ВРУ трирічної давнини про перекладення фінансування закладів професійно-технічної освіти в містах обласного значення із державного на місцевий бюджет, повідомляє «Відкрита Україна».

Так, днями у інтерв'ю 34 каналу (Дніпро) Рибалка підбив підсумки свого візиту у Дніпровський технікум зварювання та електроніки та будівельний технікум. Він зазначив, що заклади страждають від недофінансування.

"Перша проблема та, що фінансування сьогодні всіх закладів профтехосвіти, згідно реформи і законів, йде не так як раніше - 100% із державного бюджету, а 50% із державного бюджету, 50% із місцевого. У місцевих бюджетів, як правило, немає на це грошей, і ми бачимо що немає грошей на закупку обладнання, техніки, комп'ютерів. І технічна база, яка сьогодні готує фахівців - вона дуже слабка", - сказав Рибалка.

З цього приводу зазначимо, що у грудні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про бюджет на 2016 рік. Депутати, серед іншого, проголосували за перекладення фінансування закладів професійно-технічної освіти в містах обласного значення із державного на місцевий бюджет. З того часу пройшло понад 3 роки, але Рибалка не зареєстрував жодного законопроекту, який би повернув модель 100% фінансування закладів професійно-технічної освіти із державного бюджету.

Також додамо, що свого часу проект ЗУ про фінансування закладів професійно-технічної освіти за рахунок державного бюджету подала група народних депутатів, серед яких Лілія Гриневич, Олександр Співаковський, Андрій Шинькович, Іван Мельничук, Тарас Кремінь та інші.

Прізвище Рибалки у списку ініціаторів законодавчої ініціативи не фігурує.

Нагадаємо, проти Рибалки правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за підозрою у державній зраді. Мова про торгівлю його родинних компаній снеками на окупованих територіях та відповідно фінансування «ЛНР».
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий