Митники блокують роботу українських підриємств?



Митна служба з невідомих причин блокує поставки сировини, що необхідна для стабільної роботи українських підприємств. Так, до керівництва Державної фіскальної служби України надійшло звернення від керівництва та працівників підприємств нафтопереробної галузі. У ньому йдеться про те, що через блокування поставок сировини працівниками відділу митного оформлення «Вантажний» митного поста «Куп'янськ» та митного поста «Харків-сортувальний» Харківської митниці ДФС, у найближчий час підприємства будуть вимушені зупинити виробничий цикл та оголосити простій.

У їх звернені йдеться про те, що з середини січня митним органом не було проведено жодного митного оформлення вантажів з сировиною, які знаходяться у стадії митного оформлення.

У минулому ніколи до цих видів поставок претензій не було. Немає їх і зараз. На дату звернення – 01.02.2019 року не отримано жодного висновку в порушення вимог п.4 статті 357 Митного Кодексу України, відповідно до якого термін дослідження зразків проводиться протягом 10 днів після їх надходження до СЛЕД ДФС.

Весь період, який залізничні цистерни стоять на прикордонних станціях, підприємства несуть витрати на простій, оскільки порушується нормативний час перебування іноземних вагонів на території України. Також у зв'язку з вимушеним простоєм, порушуються терміни забезпечення виробничого процесу, що веде до простою працівників підприємства (загальна чисельність більше 1000 осіб) і зриву графіків виробництва та поставки готової продукції.

Виробники з не залежних від себе причин змушені порушувати договірні зобов'язання, які призводять до штрафних санкцій і зривів поставок не тільки приватним підприємствам, але і державним структурам.

Важливим фактором також є надходження в бюджет платежів від розмитнення товарів.

Та головне, не зрозумілі доцільність і законність дій митниці ДФС відносно затягування митного оформлення. Схожі випадки траплялись у нашій країні декілька років тому, як тоді писали ЗМІ, вони були пов’язані з переділом ринку газопостачання.

Наразі, і суспільство, і промисловців хвилює питання: йдеться про службове завзяття або існує маніпулювання законодавством та зловживання повноваженнями на користь чиїхось інтересів?.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий