Президента погублять депутати, що проходили кастинг на смітнику

"Порошенка погубить не опозиція, а безграмотні депутати з його власної фракції, яких він набрав на смітнику", - наголосив у своєму "Фейсбук" журналіст Володимир Бойко, наголошує видання "Подія".
Ось, наприклад, член фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді народний депутат Мустафа Найєм з обуренням пише, що СБУ та ГПУ не хочуть перевіряти громадянство мерів українських міст. Очевидно, активіст БПП має на увазі не просто українське громадянство (воно є у всіх міських голів), а наявність іноземного громадянства – наприклад, у мера Одеси Геннадія Труханова, який володіє не лише українським, але ще й російським паспортом.
По-перше, дуже шкода, що депутат Найєм, який 2 червня 2016 року підтримав поправки до Конституції України, досі не з’ясував, за що ж саме він голосував. Тому рекомендую Мустафі, нарешті, відкрити чинну редакцію Конституції й переконатись, що завдяки йому в Україні ліквідовані не тільки правосуддя чи право громадян бути вільними у виборі захисника своїх прав, але й ГПУ, тобто «Генеральна прокуратура України». Зараз є просто ГП.
А, по-друге, можна лише висловити співчуття Порошенкові, чию політичну силу уособлюють люди на кшталт Найєма, які всім своїм нутром не сприймають принцип законності й не згодні з тим, що представники влади повинні діяти виключно в межах своїх законних повноважень. Жодним законом на СБУ чи, тим більше, Генеральну прокуратуру не покладено проведення якихось перевірок щодо кількості громадянств у представників місцевого самоврядування. Труханов може мати паспорти будь-яких країн – це його невід’ємне право.
Рекомендую Мустафі записати на папірець і вивчити напам’ять: українське законодавство забороняє призначати осіб, що мають кілька громадянств, лише на посади, на які поширюється Закон України «Про державну службу», а також на посади голів місцевих державних адміністрацій і прокурорів. Тим не менш, я не пригадую, щоби Найєм дописував на «Українській правді» з приводу призначення головою Одеської облдержадміністрації громадянина Республіки Грузія Саакашвілі, а заступником генерального прокурора України – громадянина Республіки Грузія Сакварелідзе.
Більш того, якщо Грузія все ж таки позбавила свого блудного сина Міхеїла громадянства (це трапилось за півроку по тому, як Саакашвілі став одеським губернатором, при цьому Саакашвілі виступав з істеричними заявами в ЗМІ й кричав, що злочинний грузинський уряд незаконно забирає в нього грузинський паспорт), то Сакварелідзе досі має кілька громадянств. І навіть, будучи заступником генерального прокурора України, давав інтерв’ю «Український правді», в якому пояснював, що не має наміру виконувати вимоги Закону України «Про прокуратуру» й виходити з грузинського громадянства.
От тільки обуреного голосу Мустафи ми чомусь не чули. Напевно, з причини його підвищеної правосвідомості та виняткових юридичних знань.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий