Воєнкор "Інтера" оголосив про знахідку "чорної каси" партії "Батьківщина"

Воєнний кореспондент телеканалу "Інтер" Роман Бочкала опублікував документи "чорної каси" партії Юлії Тимошенко "Батьківщина". Про це повідомляє видання "ТОВАРІЩЪ" з посиланням на українські мас-медіа.
"У моєму розпорядженні опинилися документи, згідно з якими, "Батьківщина" оплачувала юристів і піар для свого лідера Юлії Тимошенко. Суми нечувані — $900 тис, $2,01 млн... В платіжках вказана вельми відома американська фірма Covington&Burling. Документи охоплюють період з 2008 по 2011 роки", — написав Бочкала.
Також журналіст пояснив, що вже готує інформаційні запити в дану компанію і партію "Батьківщина".
"Питання просте — якщо послуги дійсно надавалися, то яким є джерело походження коштів, якими вони були оплачені. Та й взагалі цікаво, що ж такого можна нарадити на два ляма зелені?! Це звичайно не бабусям про високі тарифи розповідати... Тут питання складніше", — додав Роман Бочкала.
Нагадаємо, що у своєму виступі на одному з телеканалів народний депутат Сергій Лещенко зазначив, що питання причетності політиків до офшорних компаній стало частиною української політики "з подачі Юлії Тимошенко, яка заснувала компанію на Кіпрі у 1992 році, а гроші з цього офшора пішли на рахунки Лазаренка, а потім  - у політику".
Дійсно, пік виводу коштів у офшори з України припадає саме на часи прем’єрства лідера фракції "Батьківщини" Юлії Тимошенко, наголосив народний депутат від фракції "БПП" Максим Курячий, який є членом робочої групи з обговорення законопроектів із деофшоризації.
Він зазначив, що так звані "антиофшорні" законопроекти №4381 та №4380, під яким підписалася фракція "Батьківщини", – це щось на кшталт термінологічного словника, й залишають забагато шпарин для втечі від оподаткування.
"Крім того, заборона операцій з офшорними компаніями замість їх відповідного оподаткування завдасть шкоди національній економіці, буде запроваджена заборона купівлі/продажу валюти в Україні. Також нагадаю Вам, що пік виводу коштів у офшори з України припадає саме на часи прем’єрства Юлії Тимошенко, що випливає з пояснювальної записки до її законопроектів", – підкреслив Курячий.
А засідання робочої групи під керівництвом голови комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, що відбулося 25 квітня п.р., Тимошенко взагалі перетворила на політичну шоу-програму, суть якої зводилася до того, що саме "Батьківщина" бореться з офшорами й турбується про Бюджет.
"Ми, разом з автором законопроекту Сергієм Терьохіним, обговорили основні положення закону, але тут з’явилися камери на чолі з Тимошенко, яка спробувала безпідставно облити брудом Ніну Южаніну, й свідомо зірвала засідання групи з розробки антиофшорного законодавства", – розповів депутат.
Один з учасників засідання робочої групи, незалежний експерт, партнер "Кесарєв Консалтинг" і заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Михайло Соколов на своїй сторінці у Facebook також прокоментував засідання робочої групи.
"Зі справи Лазаренка виходить, що він якраз працював із такою офшорною країною, як Панама, й виводив туди свої незаконні заробітки. Панама була виключена зі списку офшорних юрисдикцій саме Кабміном Тимошенко", – зазначив експерт.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий