Японські курці полюбили українські сигарети

За січень-травень 2016 року з України експортовано сигарет на 102,983 мільйонів доларів. Найбільше українські сигарети полюблюють японські курці, адже саме в Японію експортовано найбільше цигарок.
Японія явний лідер серед країн з імпорту українських сигарет, який складає 25,5 мільйонів доларів, що становить 24,75% від загального обсягу.
На другому місці Грузія - 19,2 мільйона доларів (18,74%), на третьому -Молдова з 18,4 мільйонами доларів (17,84%), повідомляє "Кореспондент".
Зазначимо, що за 5 місяців 2016 року в Україну було ввезено сигарет на 32,666 мільйонів доларів. Лідером став Казахстан з майже 7 мільйонами доларів, на другому місці розташувалася Німеччина з 6,7 мільйонами доларів і на третьому - Польща, 5,4 мільйона доларів.
Нагадаємо, що за 2015 рік Україна експортувала сигарет на 278,605 мільйонів доларів.
Слід відзначити, що напередодні стався скандал із виявленням каналу постачання цигарок з ОРДЛО.
Зокрема, у сел.Костянтинівка Донецької області, що на підконтрольній Україні території, приторговують товарами, які виробляють на територій так званої "ДНР". Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на очевидця, якому вдалось придбати таку контрабанду.
За його словами, сигарети "Стиль+" продають в одному з кіосків з дешевими тютюновими виробами в Констянтинівці.
На фото видно, що на пачці українським штрих-кодом написано "Произведено в ДНР".
"На фото ви не побачите, звісно ж, акцизної марки. Це не тому що ми зірвали, її там і не було", — зазначив очевидець.
Така пачка коштує в середньому 12-12,50 гривень і їх можна легко побачити у вітринах кіосків.
Щоправда, жодної офіційної інформації в інтернеті про таку марку сигарет немає, лише у соцмережах пишуть, продає сигарети фірма "Табачный дворь", яка базується в Донецьку на вулиці Адигейській.
Зпоміж тим, за перший квартал у держбюджет країни надійшли рекордні 7,4 мільярда гривень від акцизів на сигарети. Це на 66% (майже на 3 мільярди гривень) більше, ніж за той же період минулого року, повідомив Український центр контролю над тютюном, пише газета "Експрес". Що ж відбулось, українці стали більше курити? "Ні, навпаки, є чітка тенденція до зменшення. Для прикладу, за даними Державної служби статистики, ще у 2014 році курців було 20,9 відсотка, нині маємо 18,9%", -- коментує Костянтин Красовський, завідувач відділу контролю за тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України. А збільшення надходжень до бюджету він пояснює так: "Це стало можливим завдяки підвищенню ставок акцизів, чому  передували справжні цінові війни, які влаштували тютюнові компанії. Дізнавшись про збільшення акцизів на сигарети з 1 січня, компанії різко опустили ціни на сигарети. Так вони вирішили привабити споживача. У результаті, скажімо, у жовтні минулого року середня ціна за пачку сигарет з фільтром вітчизняних марок становила 13,67 гривні, а в лютому цього року її знизили до 12,04 гривні. Деякі марки продавали взагалі без прибутку. Попри зміни, українці не стали курити більше, проте збільшились обсяги контрабанди за кордон. А якщо взяти до уваги той факт, що акцизи було збільшено аж на 40% (раніше мінімальний акциз становив 6 гривень 80 копійок, тепер його збільшено до 8,90 гривень), тютюнові компанії зазнали шалених збитків, тоді як бюджет одержав рекордні надходження. До речі, уже зареєстровано законопроект щодо подальшого підвищення цін, зокрема, на сигарети дорожчого сегмента. Цінову війну тютюнові компанії програли, адже таки були змушені підвищити ціни на свою продукцію (у середньому, на три гривні). Очікуємо, що цього року реалізація сигарет зменшиться до 70 мільярдів штук, це на 3 мільярди менше, ніж продано в 2015 році. А загальні акцизні надходження до держбюджету цього року становитимуть близько 31 мільярда гривень -- на 9 мільярдів більше, ніж було в 2015-му".

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий