В ЛНР порушили кримінальну справу проти розповсюджувачів антиукраїнської реклами

Співробітниками так званого "Міністерства держбезпеки" терористичної "Луганської народної республіки" порушено кримінальну справу проти "розповсюджувачів антиукраїнської реклами" ПП "Рандар" за ухилення від сплати податків.
"В ході ініційованої МДБ ЛНР перевірки даного підприємства об'єднаною державною податковою інспекцією в Ленінському районі м.Луганська, встановлений факт ухилення від сплати податків в сумі 2,1 млн. рублів", - повідомляється на сайті "міністерства".
В 2009 році, у Луганську, до святкування Дня Незалежності України на конвертах проїзних документів оформлених рекламною групою "Рандар" була розміщена соціальна реклама у вигляді привітання від фірми "Стальная симфония". Незважаючи на те, що у так званому рекламному блоці були використані кольори державного прапору, текст самого привітання був наступним – "С Днем Независимости, Хохлы!"
Після появи цієї соціальної реклами я звернувся до УСБУ по Луганській області з вимогою перевірити діяльність рекламного агентства "Рандар" щодо відповідності його дій до "Закону про рекламу" та вилучити весь тираж означеної продукції.
"Я вважаю даний текст принизливим і таким, що зневажає почуття титульної нації, яка дала відповідну назву державі Україна, – йшлося у моєму зверненні до СБУ – Використання фірмою "Стальная симфония" у соціальній рекламі державних кольорів, які слугують фоном для антиукраїнських слів, є зухвалим фактом наруги над державним прапором України, що означає кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством. Адже розповсюдження друкованої продукції, яка містить ознаки наруги над державними символами, зокрема, прапору України, принижує честь і гідність українського народу, розпалює міжнаціональну ворожнечу".
Управління СБУ по Луганській області змушено було відреагувати на моє звернення і вилучити тираж означеної продукції.Після відповідних дій СБУ, на проїзних документах почала фігурувати реклама українського квасу "Тарас", а вся реклама була розміщена виключно українською мовою.
Примітно, що в 2016 році їх "колеги" з МДБ ЛНР порушили проти розповсюджувачів антиукраїнської реклами кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.230 КК ЛНР ("Ухилення від сплати податків і зборів").

Дмитро Снєгирьов, "Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий