Авер'янов "по вуха" в корупції та "по лігті" у бізнесі

Заступник глави ДСНС Олег Авер'янов незаконно займається бізнес-діяльністю, - про це на прес - конференції в агентстві "Укрінформ" заявив адвокат Антон Куц. Так, зокрема, чиновник володіє часткою в єдиному в Україні заводі з виробництва протипожежних машин «Пожежспецмаш», який зараз знаходиться в заставі у «Промінвестбанку», який у свою чергу підконтрольний російському «Зовнішекономбанку».
За словами адвоката, у Печерському суді вже йде судова тяганина і є небезпека, що вже в найближчі місяці унікальний державний актив може опинитися в руках бізнесменів наближених до російського керівництва.
Колишня дружина чиновника Євгенія Авер'янова стверджує, що сам Авер'янов, отримуючи зарплату в чотири тисячі гривень, дозволяє собі їздити в Мюнхен на пивні фестивалі, займатися шопінгом в Мілані, і два тижні жити в Ізраїлі в готелях вартістю по $500 на добу, а також мати у власності машини вартістю в мільйони гривень. Євгенія Авер'янова звинуватила колишнього чоловіка в підробці документів, в результаті чого у неї відібрали все належне їй майно, і в даний час намагаються відібрати через суди дітей. Вона також заявила про погрози і тиск, з боку Авер'янова, на неї та її близьких.
Адвокат Володимир Юрченко представив докази, що підтверджують факти підробки документів, а також про причетність до цього заступника Голови ДСНС Авер'янова. Юрист стверджує, що є три кримінальних виробництва за фактом звернень Євгенія Авер'янова, але під тиском колишнього чоловіка всі вони перенаправлялись в Прилуки і там закривалися. Адвокат переконаний, що Авер'янов, користуючись своїм службовим становищем і зв'язками, впливає на рішення судів і дії поліції.
На думку експерта Костянтина Черненка, у Чернігівській області, зокрема, у місті Прилуки спостерігається повне зрощення олігархічно- кримінальних структур з керівниками правоохоронних органів. Це проявляється в тиску з боку міліції та конкретно начальника Прилуцької поліції Руслана Крахмільця на місцевих підприємців. На думку активіста, саме Крахмілець очолював і брав особисту участь у незаконному затриманні та обшуку майна, а також у підкиданні гранат родичам місцевих бізнесменів. Черненко бачить прямий зв'язок між призначенням Крахмільця начальником Прилуцького міліції, тиском на підприємців і фактичної розправою над своєю колишньою дружиною з боку Олега Авер'янова.
Учасники прес - конференції звернулися до керівництва Міністерства внутрішніх справ з вимогою звільнити з поліції Руслана Крахмільця. Вони готові надати всі документи в нещодавно створене Антикорупційне бюро з фактами зловживань службовим становищем, порушенням закону, заступником голови ДСНС Авер'янов.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий