"Ширка" проходить "обкатку" в Кіровограді?

18 вересня 2015 року в Кіровограді відбулись дві знакові події: старт виборчої кампанії кандидата від БПП Райковича під гаслом "Час єднатись!" і висування кандидата від Опозиційного блоку Лейбенка. Чим пов'язані ці дві події? Спільним диригентом.
Райковича підтримали екс-регіонали Березкін, Штутман, Саєнко, Саінсус, Бахмач... тобто, це не просто група любителів ковбаси "Ятрань", це – "Єдина команда Ларіна" майже повним складом. Та ще й, дивлячись на ціни, які малюють на цінниках "Ятрані", то це й просто єдині, хто може ту ковбасу щодня їсти.
А висунення явно непрохідної кандидатури від Опозиційного Блоку лише підтверджують здогадки. На місцевих виборах у Кіровограді відбувається тестування створення "широкої коаліції" у форматі БПП і Опозиційного блоку.
Розмови про реалізацію ідеї т.зв. "широкої коаліції" почалися, а точніше – поновились з голосування за зміни до Конституції. Тоді, нагадаю, фракції БПП, Народного Фронту та Опозиційного Блоку в унісон проголосували за початок процедури внесення змін у Конституцію про децентралізацію та особливий статус Донбасу.
Співпраця колишніх регіоналів з Блоком Петра Порошенка на Кіровоградщині почалась ще під час президентської виборчої кампанії 2014 року. Вся медіа-імперія Ларіна-Шаталова і всі гроші фінансистів екс-регіоналів тоді працювали на "перемогу в першому турі". Всі "ярые фанаты" Ларіна в момент перефарбувались і стали хотіти "Жити по-новому".
І Порошенко щедро віддячив за підтримку, призначивши головою Кіровоградської ОДА екс-регіонала, який голосував за "закони диктатури" 16 січня, члена "єдиної команди Ларіна", що однозначно потрапляє під дію Закону про люстрацію – Сергія Кузьменка.
Якщо хтось забув, хто такий Сергій Ларін – нагадаю. Саме Ларін керував Кіровоградською ОДА, "зачистивши" місцевий політикум від будь-якої опозиції, саме Ларін був заступником голови Адміністрації Президента, відповідальним за силові "звільнення" адміністративних приміщень під час Революції Гідності, саме Ларін був одним із найближчих соратників Януковича, вхожих в резиденцію Межигір'я.
Сьогодні Ларін – один із лідерів Опозиційного Блоку і керівник його виборчого штабу в Кіровоградській області. Без перебільшення, це ворог України. Розумний, а тому ще небезпечніший. Сьогодні цей ворог відкрито зробив ставку на Райковича.
В той же час, кандидатуру Райковича офіційно підтримала місцева організація ВО "Батьківщини", не висунувши власного кандидата. Батьківщина також відзначилась тим, що взяла у свої списки перебіжчиків з Партії регіонів. Її співпраця з "колишніми" розпочалась одразу ж після Майдану. Тоді це був вимушений крок, адже без перебіжчиків не можливо було створити нову більшість в обласній та міській радах. Отож, сьогодні Райковича підтримує вся без виключення місцева влада.
Райкович, разом із більшістю своєї "групи підтримки", виступає за повернення місту російської імперської назви Єлисаветград (на честь російської цариці Єлисавети). Це також частина кампанії Опозиційного блоку, який працює на перспективу – ведучи ідеологічну війну проти нашої держави.
Адже саме з Єлисаветграда починалась Новоросія, саме з фортеці Єлисавети російська армія зруйнувала Запорізьку Січ, тож у разі, якщо на карті України з'явиться знову ця назва – Москва отримає додатковий привід для військової агресії углиб України – щоб звільнити "ісконно русскіє" території від "бандерівців".
Не зрозуміло лише, що в цій гоп-компанії робить командир 3-го полку спецназу Пікулін, який напередодні відкрито виступив проти путінського Єлисаветграда? Припускаю, що він просто не розібрався в ситуації.
В цих розкладах Ларін не пожалів навіть принести в жертву загальній справі свого протеже Артема Стрижакова. Це той "самовисуванець" від ОпоБлоку, який на кожному кроці "любить Кіровоград". Спершу його змусили "полюбити Єлисаветград", потім розвели на гроші, які він вкинув у виборчу кампанію, і, зрештою, злили, відмовивши в підтримці на фінішній прямій. Або зробивши вигляд, що відмовили, адже справжніх планів ми можемо й не знати.
І, нехай сам по собі Райкович не погана людина, проте який з нього буде мер? Думаю, що ніякий! І не тому, що він не вміє керувати, чи не має досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, а просто тому, що йому це не потрібно й не цікаво. Чи хтось може повірити, що він захоче змінити комфортне життя у австрійському Відні на "геморой" з місцевою комуналкою?
А хто ж керуватиме містом у разі його перемоги? А тут охочих хоч греблю гати! Заступники, секретар міськради та депутати, що сформують більшість. Тобто, депутати із фракцій БПП, Батьківщини та ОБ...
Отже, підведемо риску. Що чекає кіровоградців у разі реваншу екс-регіоналів (читай – перемоги Райковича або Стрижакова)? Ковбаса для кіровоградців не стане доступнішою, влада не стане відповідальнішою, корупція не зменшиться. А регіонали – повернуться, і дадуть сигнал на Київ – мовляв, "пацани, народ це проковтнув! Можна і у парламенті те саме замутити!"...
Переконаний, зробити це не вдасться. Кіровоградці мають сказати рішуче "Ні!" реваншу регіоналів, "Ні!" сепаратизму єлисаветградців, "Ні!" новій "ширці"!

Дмитро Сінченко, "Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий