Бурштинові війни: хто підставляє «Правий сектор»

В мережі Інтернет останнім часом з’явилось безліч інформацій і версій стосовно інциденту, що стався 9 вересня між представниками начебто «Правого сектора» та жителями с.Борове Зарічненського району Рівненської області за право видобування бурштину, повідомляє "Незалежний портал новин". Сутичка розпочалась звинуваченнями на адресу представників «Правого сектору» у незаконному видобутку бурштину та завершилась застосуванням вогнепальної зброї.
З нарізного мисливського карабіну було поранено місцевого жителя – Калюту К.І., 01.10.1968 р.н., жителя с. Млинок Зарічненського району Рівненської області. Потерпілий отримав поранення нижніх кінцівок, загрози життю немає.
Переважна більшість матеріалів і коментарів зводиться до того, що представники «Правого сектору» займалась незаконним видобутком у складі групи, до якої входило 9 осіб: Айрапетьян Ігор Ігішович, житель м. Обухів Київської області; Казарінов Роман Вікторович, 13.11.1966 р.н., житель с. Веселе Кіровоградської області; Яровенко В’ячеслав Васильович, 13.07.1983 р.н., житель м. Балта Одеської області; Галаган Володимир Дмитрович, 17.04.1970 р.н, житель м. Одеса, вул. Добровольського; Осоченко Михайло Олегович, 21.08.1980 р.н, житель м. Херсона; Кукуряж Михайло Іванович, 23.09.1983 р.н., мешканець с. Борове Зарічненчького району Рівненської області, а також місцеві рівненські «старателі»: Ромашов Олександр Семенович, 24.06.1965 р.н., житель с. Борове; Лебедюк Віталій Олексійович, 07.09.1995 р.н., житель с. Мульчиці; Касянчик Олег Володимирович, 27.12.1991 р.н. житель с. Борове.
Зважаючи на чисельну перевагу місцевого населення вказана група забарикадувалися в «кунзі» вантажного автомобіля і просиділа там аж до прибуття на місце події у вечері того ж дня слідчо-оперативної групи Зарічненського РВ УМВСУ в Рівненській області.
Цікавим є той факт, що установчі дані та причетність до «Правого сектору» членів групи отримані представниками міліції з їхніх усних пояснень, оскільки ніхто із «старателів» не мав при собі жодних документів.
Все це вкладається у сценарій чергового обливання брудом «Правого сектора» і патріотичних сил в цілому, який розігрують певні політики. Ми провели дослідження і встановили, що вказані особи ідентифіковані як довірені особи керівництва МВС України.
Отже «Правий сектор» тут виявляється ні при чому, а є бажання пана Авакова перебрати на себе лаври спасителя України, очорнивши дійсних патріотів скопрометувавши їх у зрізі кришування бізнесу. Звісно, у МВС є власні інтереси у бурштиновому бізнесі, але виконання дешевих сценарних постановок і обливання брудом «Правого сектору» не личить керівництву правоохоронного відомства.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий