Нарада на сніданок з перегаром у форматі "таємної вечері"

6 вересня 2015 року в Новоукраїнці таемниче зібралося 8-10 осіб на термінову нараду в РДА, під головуванням голови РДА, з приводу подій навколо благодійного фонду "Розвиток медичини". З боку медиків з'явився, як завжди до сінюшності п'яний головлікар ЦРЛ І. Шилінський та його права рука у всіх махінаціях главбух Л.Дегорян. Але, не всосавши аромати з повітря і не обнюхавши джерело, нараду таки провели. Бо дуже вона, мабуть, була важлива.
На порядку денному було одне питання про те, що робити з здирницьким, але нібито благодійним фондом "Розвиток медицини", що так дістав всіх мешканців району. Чомусь питання про його ліквідацію знову не наважилися поставити. І ще говорили про складнощі з бухгалтером фонду, який чи не потрапив туди на роботу чи ще щось таке. Слово "благодійність", яке тут зовсім недоречне всіх зачарувало наповал, і фонд не розігнали. І невже така "благодійність" комусь з керівників району щось гріє? Якось, говорячи про турботи за "народ", той народ нещадно доїться через фонд. Саме через таке "доїння", і через гучно чутне "му-у-у" і зібралися.
Довго радилися, а прикрити "благодійність" так і не наважилися. Пролунали пропозиції "затихнути" на період виборів, або залишити "у благодійності ренген та такі сякі аналізи". Але на диво по бюджетним статтям в ЦРЛ лише на плівки до тих послуг за вісім місяців року вже витрати майже 100 000 гривен!!! То куди вже брати гроші за плівки далі? Щоб оповити плівкою кілочки забити по перемитру кордонів району? Такось ці гроші дуже потрібні, бо 20 мільйнів бюджетних асігнувань, то таке, а от 300 000 – 350 000- з фонду, то зовсім інше. І без них хтось зовсім не може прожити.
А тим часом в ЦРЛ і далі працює "благодійна каса", залякується "відважний" активіст Андрій Ратуший з прихильниками, що дуже покладають надію на те, що зможуть викликати в Новоукраїнку з вилами Олега Ляшка, щоб той зміг у волю "поганяти кота" Ігорю Шилінському. Мовляв може після цього протверезіє, проспиться та перестане грабувати людей...
Фонд дістає людей більше року, але на диво в на його діяльність, крім громадськості ніхто не звертає увагу. Районна влада, на зважаючи на різні "гарячі лінії" ставилася до недавна дуже холодно до цього питання. Щось дуже стримує і прокуратуру району. Загадково не їде в Новоукраїнку обласне телебачення, що без сумніву завжди на підтанцьоці у влади. Мовчить навіть районна газета, яка ближче всіх до "благодійного корита", і мабуть отримала від головного лікаря ЦРЛ якісь свої вагомі преференції або стусан і окрик з РДА.
Але шило від Шилінського вже дуже занадто вилізло з мішка, де він переховує кінці своїх темних справ, і дуже засвітилося. Ймовірно незабаром і зміни в його житті відбудуться. Можливо, відчуваючи це, і спивається бідолашний прямо на робочому місці... А вітер ніяк не віднесе з території ЦРЛ перегар та сморід від розкладання його особистості, яка вже втрачена повністю. Здається, нині можна спостерігати лише облонку високої, як для району посади головлікаря, а все інше зникло з часом та ходом подій.
А за владу боляче, що вона ні на що кардинальне не наважується. Ну, то таке – коли не наважуєшся сам, то наважуються за тебе інші з відповідними оргвисновками. Невже ще не вмерла надія, що в мережі Інтернет нікого немає з ОДА чи прокуратури вищої рангом. Мені особисто, з такою хитринкою вони кажуть: "А ми моніторимо!" Чуєш, Шилінський?

Володимир Мілевський, "Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий