Росію реально змусити повернути Крим Україні?

Лідер кримських татар нагадав світові, що це – єдиний спосіб для його нації зберегти свою самобутність та гідне життя.  Країни Заходу мають достатньо механізмів тиску на Росію, щоб змусити її повернути Україні Крим. Про це на II Всесвітньому конгресі кримських татар в Анкарі сказав лідер кримськотатарського народу, Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.
“У світової спільноти достатньо механізмів, щоб змусити агресора покинути окуповані території і змусити його рахуватися з міжнародними нормами поведінки”, – сказав Джемілєв.
На його думку, дієвим заходом у цьому випадку будуть жорсткі економічні санкції. Джемілєв нагадав, що причиною розпаду Радянського Союзу були саме економічні санкції, накладені на нього після вторгнення в Афганістан. “Якщо врахувати, що нинішня Росія за своєю економічною потужністю – це вже далеко не СРСР, то можна сміливо очікувати, що незабаром у неї вже не буде можливості вести настільки агресивну політику. Але дуже важливо, щоб до санкцій приєдналися всі цивілізовані держави” , – підкреслив Джемілєв.
Він також зазначив, що нинішнє становище загрожує кримськотатарському народу втратою самобутності. “У складі Російської держави у кримськотатарського народу немає і ніколи не буде перспектив не тільки на подальший розвиток, але навіть на збереження національної самобутності, на гідне вільне життя”, – сказав Джемілєв.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий