Порошенко щодо "Правого сектору" наполягає на розрізнянні радикалів, бойовиків та добровольців

Президент закликав не проводити паралелей між українськими добровольцями, радикальною партією та озброєними угрупованнями, які використовують ту ж саму назву. Озброєні загони “Правого сектора”, які влаштували стрілянину в Мукачево, є незаконними збройними формуваннями, однак лідера ПС Дмитра Яроша не варто сприймати як бандита. Таку думку висловив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю австрійському виданню Kurier.
Відповідаючи на питання, чи є Ярош бандитом, Порошенко твердо відповів: “Ні”. 
“Можна мати політичну партію. Так само, як в Австрії, Франції, Фінляндії, у нас теж є радикальні партії. Це, на жаль чи на щастя, частина демократії. Але якщо ці партії мають озброєні загони, то це вже незаконно. Ці люди вважаються незаконними збройними групами – як в Австрії, Франції та Фінляндії”, – продовжив президент України. Що ж стосується подій у Мукачевому, то, за словами глави держави, бійці ПС там діяли незаконно. Він пояснив природу цього конфлікту. 
“Спочатку ми мали дуже багато добровольців – як на передньому краї, так і всередині країни. Торік ми побудували ефективну армію. Більшість добровольчих структур були об’єднані. На жаль, з’явився ряд злочинців, які поставили себе під прапором добре відомої організації. Вони діють без політичного підґрунтя. Реакція держави абсолютно очевидна. Вони повинні розглядатися як злочинці. Але не слід і перебільшувати цю небезпеку. У нас ситуація під контролем, і ми не допустимо дестабілізації в країні”, – підкреслив президент.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий