Одеський махінатор тікаючи від Саакашвілі, хоче відсидітися у держпідприємстві

Керівника фірми-прокладки з Одеси, колишнього заступника голови Одеської обласної ради, регіонала і корупціонера Дмитра Нікітіна наполегливо проштовхують на керівну посаду в ДППЗ «Укрпошта», переймається оглядач Владислав Сармат з видання "Еліта країни".
Дмитро Нікітін, відомий в Одесі комбінатор і корупціонер. Він - один з наближених до ще одного одеському махінаторів - Олександра Маліна. Останній, користуючись впливом на прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, впевнено диктує йому ключові розстановки в галузях Міністерства інфраструктури.
Саме це міністерство обрав Малін об’єктом впливу. Деякий час у 2014 році він був заступником міністра та керівником Укравтодору. Але, побоюючись що попаде під хвилю люстрації (Малін працював заступником голови Одеської ОДА при Януковичі), вирішив сам «лягти на дно», і звільнився з посад. Але вплив на прем’єра залишився (Малін до цих пір є його радником). Тож, повертаючись до Нікітіна, Малін давно виношує плани влаштувати у керівні структури «Укрпошти» Дмитра Нікітіна. Бажано – на посаду пов’язану з тендерами, закупівлею товарів, пального, витратних матеріалів. І сам Нікітін не проти такого призначення. Бо аферу з «ГЕРЦем» викрито, та й одеським корупціонерам, після призначення губернатором Саакашвілі, у Південній Пальмірі живеться не комфортно.    Усюди йдуть кадрові чистки, порушуються нові та поновлюються старі корупційні справи проти чиновників. Одним словом, неспокійно нині у Одесі. От і прагне Нікітін «зробити ноги» з південного міста, прихопивши мільйони від оборудок з ГЕРЦем і від інших афер.   Але Малін не єдиний, хто проштовхує Нікітіна на керівну посаду в Укрпошті. Є ще й колишня керівниця ДППЗ Оксана Плотнікова. Вона з Нікітіним знайома давно. Знайома по оборудкам, які Одеська дирекція «Укрпошти» (якою у 2012 році керувала Плотнікова) разом із чиновником Одеської обласної ради  Нікітіним, провертала висмоктуючи з бюджету Одещини та з обігових коштів «Укрпошти» гроші, для наповнення власних гаманців.    Тому так прагне Нікітін остаточно залишити Одесу, де йде боротьба з корупцією. І перебратися до Києва. А у столиці зараз – тиша на корупційному фронті. Хапають для піару працівників правоохоронних органів. А до ділків типу Нікітіна, нікому немає справи.   Але нагадаю, Нікітін тільки під час керівництва ГЕРЦем витягнув з кишень одеситів понад 50 мільйонів гривень. Рівно стільки ж не отримав і Одеський міський бюджет. А за такі суми Саакашвілі і новий керівник одеського УМВС можуть і притягнути Нікітіна до відповідальності.    Саме тому хоче Нікітін «відсидітися» в «Укрпошті». І не просто відсидітися, а осідлати торговельні та закупівельні операції. Щоб не втрачати фах майстра кримінальних схем, і щоб приносити реальні гроші своїм покровителям.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий