У Франції інтернет-пірата засудили до в'язниці і 15 мільйонів штрафу

Кримінальний суд Парижа засудив 26-річного засновника та адміністратора сайту Wawa mania, що дозволяв скачувати анімаційні та художні фільми без дозволу на те справжніх власників авторських прав, до сплати 15,6 млн доларів штрафу. Про це Укрінформу повідомили в судовій інстанції.
26-річний Дімітрій Мадер, що намагався втекти до Філіппін, був засуджений ще 2 квітня до ув’язнення терміном на один рік, а також до штрафу 67 тис. дол. за позовом окремих цивільних осіб за заподіяння збитків.
Крім того, суд постановив стягнути з нього ще 46 тис. дол. за судові витрати.
Згодом після позову адвоката американських студій та компаній Columbia Pictures, Disney, Paramount, Tristar, Twentieth Century Fox, Universal, Warner Bros, Microsoft, а також французьких кіновиробників та дистриб’юторів порнографічних фільмів Marc Dorcel суд додав збільшив суму штрафних санкцій до 15,6 млн дол.
У 2009 році Асоціація боротьби з аудіовізуальним піратством Франції (ALPA) виявила скачаних цією молодою людиною більш як 3,6 тис. фільмів, у тому числі порнографічного змісту. До 2011 року сайт Wawa mania відвідало понад 1 млн користувачів. Під час судового розслідування обвинувачений визнав, що заробив на рекламі свого сайту 42 тис., які витратив для оплати потужних серверів.
Раніше повідомлялося, що на українському медіаринку теж оголосили війну інтернет-піратам.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий