Контрабанду на Донбасі подолає програма "вугілля в обмін на продовольство"

Говорити про контрабанду в прифронтових районах Донбасу не можна, тому що цей термін можна застосовувати лише до суб'єктів міжнародного права – до держав, упевнений луганський блогер Дмитро Снєгирьов.
Глава Донецької військо-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пригрозив керівництву обласної міліції відставкою, якщо правоохоронці в найкоротші терміни не наведуть порядок на прифронтових територіях.
За його словами, він надасть "невеликий термін" міліції для того, щоб порядок в підконтрольній Україні частині Донецької області був "набагато кращим, ніж у Києві".
Судячи з цієї заяви, Жебрівський врахував помилки свого попередника пана Кіхтенка, коли Москаль заявляв про безкомпромісну боротьбу з контрабандою, а пан Кіхтенко взагалі заявляв, що він налаштований на лояльний розвиток подій, тобто на встановлення прямих економічних зв'язків.
Коментуючи вимогу Жебрівського до правоохоронців Донеччини навести порядок в регіоні або піти у відставку, хотів би спитати у останнього: "Чому п.Жебрівський замкнувся на одному відомстві, а саме МВС, адже міліція там майже не впливає на контроль за незаконним перевезенням товару? Основні гравці там – Збройні сили України,прикордонні війська та фіскальні органи і, відповідно, Антитерористичний центр в особі СБУ. Міліція там остільки оскільки. Питання вирішується не на рівні обласних МВС.
Говорити про контрабанду в прифронтових районах Донбасу не можна, тому що цей термін можна застосовувати лише до суб'єктів міжнародного права – держав.
Контрабанда – це незаконне перевезення (переміщення) товарів або інших предметів через митний кордон (державний кордон). Під незаконним переміщенням в цьому випадку розуміється таке переміщення, яке здійснюється з порушенням встановлених процедур, а також переміщення таких товарів, переміщувати які заборонено або обмежено за законом.
Нагадаю пану Жебрівському, що тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей все ж є територією України, тому ні про яку контрабанду говорити не можна. Якщо хочемо побороти це явище як таке, то треба визнати, що у нас відбувається НЕ АТО, а військові дії, а відповідно – ввести військовий стан і визначити ці території, як тимчасово окуповані. Тоді буде зрозумілий їх юридичний статус.
Зараз абсолютно незрозуміло, що означає наявність прикордонних нарядів на блокпостах. Якщо лінія розмежування – це державний кордон, тоді ВРУ має офіційно визнати т.зв."ДНР" та "ЛНР", а Президент взяти на себе персональну відповідальність за появу на теренах України цих квазіреспублік.
Тобто, ми граємо в ці поняття (контрабанда та прикордонні війська) даючи можливість існування самому факту контрабанди і фактично,не заявляючи офіційно,ми визнаємо факт існування цих квазі республік. Інакше важко пояснити перебування прикордонних військ в районі т.зв."лінії розмежування".
Проблему контрабанди в прифронтових районах можна подолати простим способом – запропонувавши програму "вугілля в обмін на продовольство".
Вугілля постачається з території, яку тимчасово контролюють бойовики, а з нашого боку йде продовольство. Ця схема відпрацьована й успішно працює під егідою міжнародних інституцій. Подібна програма "Нафта в обмін на продовольство" діяла в Ірані і в Іраку під егідою ООН. Все дуже прозоро і дуже чітко, і автоматично відпадає питання т.зв."контрабанди" та закупівлі Україною вугілля.
До речі,пане Жебрівський, у губернатора немає повноважень виставляти ультиматуми начальнику міліції чи прокуратури.
Висновок – замість одного губернатора-популіста Москаля ми отримали поповнення у вигляді ще однієї медійної персони, яка замість вирішення нагальних кадрових проблем та питань, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності "кращого, ніж у Києві", відтепер буде під телекамери зупиняти вантажівки з пивом, ігноруючи при цьому свої прямі функціональні обов'язки

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий