Цугцванг прокурора Віктора Шокіна

Думаю, багатьом відома приказка про злодія, який в іншого злодія шапку вкрав. А ось перед нами розігрується не менше масштабна трагікомедія: адвокат Андрій Федур зобов'язав співробітників Генпрокуратури розслідувати справу проти свого ж начальника. І, можливо, навіть його посадити! Глава ГПУ Віктор Шокін, на якого громадськість покладає настільки серйозні надії в реформуванні відомства, звинувачений у службових підступи: як стверджує відомий юрист, який захищав Рената Кузьміна, Шокін активно втручався в його діяльність і всіляко не давав працювати.
Зокрема, навмисне не видавав йому необхідні документи з прокуратури (матеріали звинувачення, що стосувалися справи його клієнта).
Та й сам Федур вирішив не стрясати повітря даремно, а вже домігся того, що його заява про шокінскіх інтригах потрапило до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Фактично це означає, що справі дано офіційний хід, а адже порушені Віктором Миколайовичем статті - кримінально карані і передбачають до восьми років позбавлення волі. Незавидне становище, коли тебе на законних підставах виставляють в незручному світлі, вірно? Особливо якщо це ще й може закінчитися в'язницею. Зате буде цікаво поспостерігати за активністю співробітників ГПУ - побачать вони «склад злочину» у діях свого начальника або зроблять вигляд, що вони тут не при чому?

Віталій Цимба, "Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий