Вкладників Дельта-Банку перевірять на штучне дроблення депозитів

Під час підготовки до 2-го читання урядового законопроекту №2045а парламентський комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності виключив норму, яка передбачала, що Фонд гарантування вкладів не виплачуватиме депозити в разі їх переоформлення, що призвело «до збільшення витрат, пов’язаних із виведенням банку з ринку» і якщо вони «не відповідають нормам законодавства». Про це йдеться у повідомленні "Галицьких новин 24".
Разом з тим в законопроекті залишилася норма щодо запровадження відповідальності акціонерів банку за зобов’язаннями банку та встановлення кримінальної відповідальності керівників або службових осіб банку за внесення неправдивих відомостей про вкладника, умисне пошкодження (знищення) бази даних про вкладників та/або створення обставин, що унеможливлюють ідентифікацію вкладника та унеможливлюють початок здійснення виплат.
Нагадаємо, як заявляв заступник директора-розпорядникам Фонду гарантування вкладів фізосіб Андрій Оленчик, виплати вкладникам Дельта Банку на суму близько 3 млрд грн заморожені на 2-3 місяці для перевірки на предмет «дроблення» великих депозитів. Йдеться про 18 тис. вкладників банку з 540 тис.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий