Секретаріат Співдружності Націй вивчає застосування Bitcoin в країнах, що розвиваються

Секретаріат Співдружності Націй проводитиме слухання по цифрових валют з 17 по 18 лютого. Мета засідання - визначити, як зароджується технологія може принести користь жителям країн, що розвиваються.
Засідання тематичного Круглого столу будуть присвячені віртуальним валют. У дводенному заході візьмуть участь представники з Європолу, Міжнародного валютного фонду, Інтерполу та Управління Організації Об'єднаних Націй з наркотиків і злочинності. По завершенні заходу Секретаріат Співдружності видасть рекомендації, що інформують про початок наступного етапу досліджень у цій області.
Жозефіна Оджіамбо, заступник Генерального секретаря Секретаріату Співдружності, зазначила у своїх заявах, що мета наради полягає в тому, щоб підкреслити переваги застосування Bitcoin і інших цифрових валют, взявши до уваги ризики.
Оджіамбо повідомила, що ця зустріч допоможе країнам-членам Співдружності вжити заходів для мінімізації ризиків та визначити шляхи для віртуальних валют, які сприятимуть соціально-економічному розвитку.
Також вона зазначила, що Bitcoin несе в собі істотні ризики. Зокрема, цифрові валюти можуть забезпечити впевненість в оплаті, високу швидкість транзакцій і зниження операційних витрат. Проте зустріч покликана зосередити увагу на позитивних і негативних сторонах технології.
Крім того, Оджіамбо заявила, що необхідно розглянути пільги для компаній при використанні Криптовалюта, а також учасники засідання могли б обговорити надання взаємної правової допомоги, підписати угоди між країнами, і впровадити в життя закони, пов'язані з цією технологією.
Віртуальні валюти розглядаються в рамках Ініціативи Співдружності по боротьбі з кіберзлочинністю (Commonwealth Cybercrime Initiative), запущеної країнами-членами в 2011 році.
Як відомо, міжнародна неурядова організація Співдружність Націй являє собою об'єднання "британського світу" під головуванням англійської королеви і майже повністю складається з сучасних і колишніх колоній, домініонів і протекторатів Великобританії. Вона включає 53 держави Африки, Азії Карибського басейну, Європи та Тихого океану, в тому числі такі великі економіки, як Канада, Австралія, Нова Зеландія, ПАР, Індія та Пакистан.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий