Рада безпеки ООН: необхідне велике представництво мас-медіа в Криму

Посол України в Раді безпеки ООН Юрій Сергєєв констатує, що під час надзвичайного засідання висловлювалися пропозиції про невідкладний міжнародний моніторинг за ситуацією в Криму.
Про це сказав український дипломат в інтерв'ю журналістам після закінчення надзвичайного засідання, повідомляє "Українська правда".
"Багато було сказано про те, що повинно бути невідкладний міжнародний нагляд за ситуацією в Криму у вигляді наглядової місії ОБСЄ або ООН або спільної. Це те, про що ми говорили вчора, і зараз є позитивна реакція", - заявив він.
Також, за словами Сергєєва, є конкретні пропозиції "британського посла негайно провести консультації гарантів української територіальної цілісності Будапештського меморандуму".
Крім того, він висловив подяку всім, "хто говорив про територіальну цілісність України, включаючи генерального секретаря".
Разом з тим, додав посол, станом на сьогодні, залишається більше питань, ніж відповідей.
"Немає ніякої відповіді, чому рішення (російського парламенту направити війська) ще не було, а підрозділи вже там бул , і з кожною годиною їх кількість зростає, чому почалася і продовжується агресія", - сказав дипломат.
"Ми хочемо мати велике представництво мас-медіа в Криму, щоб зупинити брехню і будь-яку сфальсифіковану інформацію. Потрібно говорити правду і зупинити насильство та агресію", - переконує Сергєєв.
Крім того, він висловив припущення, що факт появи російських підрозділів до рішення Думи свідчить про те, що "ці дії були заплановані раніше, добре підготовлені".
При цьому український посол звернув увагу на те, що в рішенні російського парламенту сказано, що "захищають не росіян, а російськомовних". "Тобто , якщо хтось з вас розмовляє російською, ви будете під захистом Російської Федерації", - висловив свою точку зору Сергєєв.
Він також звернув увагу на те, що РФ прийняла рішення "вжити ці миротворчі дії без будь-яких консультацій з Радою безпеки, це означає, порушуючи механізм".
"Не було сказано і пояснено з точки зору міжнародного права чи іншої логіки, чому російські війська з'явилися кілька днів тому. Це означає, що немає ніякого пояснення, чому вони там", - продовжив посол.
Також немає відповіді і на питання, чому РФ відмовилася проводити консультації з Україною, каже він.
"Він (посол Росії в СБ ООН) не був готовий відповісти на моє запитання, чому вони не виконують зобов'язання Будапештського меморандуму ", - повідомив Сергєєв.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий