Події в Україні: старі граблі урядування. Чи скоро лоба заболить?

Верховна Рада Криму створила у п`ятницю спецпідрозділ з охорони громадського порядку ”Беркут”, який буде підпорядковано виключно республіканській владі.
Про це повідомив перший віце-прем`єр Ради міністрів Криму Рустам Теміргалієв.
”Вчора пізно увечері (ввечері 27 лютого - УНІАН) я зустрічався з бійцями ”Беркута”, де домовилися про створення кримського спеціального підрозділу з охорони громадського порядку ”Беркут”, яке буде підпорядковане виключно республіканській владі. Сьогодні (28 лютого) депутати Верховної Ради Криму вже прийняли відповідне рішення”, - написав Теміргалієв на своїй сторінці в соцмережі ”Фейсбук”.
Як повідомляв УНІАН, новий міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розформував спецпідрозділ міліції ”Беркут”, постановивши провести атестацію чотирьох тисяч співробітників і створити новий підрозділ.
В той же час, в.о. президента України Олександр Турчинов не буде вводити в силу рішення парламенту про скасування закону про мови, тоб-то ветує рішення про скасування цього закону, заявив в ефірі кримського телеканалу ATR новопризначений представник президента в Криму Сергій Куніцин.
"Вдалося переконати керівників держави - буде накладено вето на закон про мови. Новий закон про мови буде внесено", - сказав він.
Нагадаємо, Верховна Рада України 23 лютого визнала таким, що втратив чинність, закон про основи державної мовної політики " від 3 липня 2012 року. Цей закон передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.
Як відомо, скасування мовного закону викликало хвилю невдоволення в ряді регіонів країни.
Сніжним комом нарастають ворохи поспішних й невиважених рішень нової української адміністрації, що перебуваючи в нелегких умовах відтворення держави, як такої, після ганебного падіння “режиму” Януковича.
Втім, Європа не надто поспішає надавати обіцяну допомогу. Будь-які дискусії про обсяг потенційної міжнародної допомоги Україні поки що будуть передчасними, заявила журналістам директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.
МВФ лише наступного тижня збирається направити до України місію, яку очолить заступник начальника відділу Європейського департаменту МВФ, що відповідає за місії фонду в Україні, для проведення відповідних консультацій з українськими урядовцями.
Разом із тим, багато країн Європи й США поквапилися запевнити, що розпочали розслідування щодо законності надбання фінансових активів й операцій із ними з боку цілої низки екс-урядовців і бізнесменів з України, які перебували у близькому оточенні Януковича. При чому, публічне “пошаркування” в даному напрямку продемонстрували й навіть такі поважні у фінансовому світі країни, як Швейцарія, Австрія, Люксембург, де ймовірність накопичення “злочинних” коштів українськими екс-урядовцями надзвичайно мала через скрутні вимоги до прозорості фінансів й жорсткого антикорупційного законодавства. Так, прес-служба Юрія Колобова повідомляє, що він не має жодних рахунків у Швейцарській конфедерації, про що й повідомив у телефонній розмові послу Швейцарії Крістіану Шьоненбергеру. У свою чергу, за даними прес-служби Колобова, посол заявив, що не може ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію, відповідь на неї буде дано посольством офіційно найближчим часом.
Єдине, що для деяких осіб з оточення екс-президента може бути актуальним – то це нерухомість в названих країнах, проте, можливо, завбачливо було б вимагати від влади названих країн інформації про розслідування не тільки обставин збагачення “родини” Януковича, але й десятків, а можливо й сотень, інших поважних українських політиків і можновладців, що не відмовили собі у коштовному задоволенні обзавестись тихим будиночком в Альпах. В іншому випадку, подібна ініціатива, нажаль, буде лише профанацією, якою намагатимуться прикриватися новопризначені українські урядовці, біографія яких може викликати певні сумніви у громадськості й Майдану.
Нагадаємо, що за даними УНІАН, Швейцарія та Австрія оприлюднили списки колишніх українських чиновників, чиї рахунки будуть заблоковані.
Зокрема, до списків обох країн потрапили наступні колишні українські посадовці: Віктор Янукович, Олександр Янукович, Микола Азаров, Сергій Арбузов, Михайло Добкін,  Геннадій Кернес,  Олександр Клименко, Андрій Клюєв, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка і Олена Лукаш.
Окрім того, Швейцарія включила до списку Раїсу Богатирьову, Юрія Іванющенка, Сергія Клюєва, Бориса Колеснікова, Юрія Колобова, Володимира Козака, Миколу Присяжнюка та Олександра Єфремова.
У той же час, Австрія додала до списку Валерія Коряка (колишній керманич київської міліції), Олександра Попова, Станислава Шуляка, Володимира Сівковича, Олександра Якименка та Юрія Іванющенка.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий