Ар’єв просить накласти санкції на офшорку Dragon Capital, яка обслуговує "Венбест"

Народний депутат Володимир Ар’єв просить прем’єр-міністра Володимира Гройсмана включити до санкційного списку кіпрську компанію DRGN Limited. Відповідного листа на ім’я прем’єра Гройсмана Ар’єв опублікував на своїй сторінці в Facebook.
"Коли російські лоббісти в ПАРЄ мені закинули, що структури великої української інвесткомпанії визнають російську юрисдикцію Крима, я почав з'ясовувати, чи це правда. Виявилося, дійсно, бажання цієї інвесткомпанії повернути мільйон євро переважило можливі негативні дипломатичні наслідки", - написав він.
У п’ятницю нардеп направив звернення до прем'єр-міністра із проханням включити до санкційного списку уряду України кіпрську компанію DRGN Limited. Як повідомлялося, кіпрська компанія DRGN Limited подала позов до Московського арбітражного суду щодо облігацій уряду Автономної Республіки Крим.
Як повідомлялося, дане запозичення Криму було оформлено постановою Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 18 травня 2011 року, а також проспектом емісії облігацій внутрішньої місцевої позики ВС АРК, зареєстрованим Держкомісією з цінних паперів і фондового ринку України від 14 червня 2011 року.
Облігації серії "А" були випущені на загальну номінальну вартість 133 млн гривень з відсотковою ставкою 14,5% річних із щоквартальною виплатою купонного доходу. За ним у встановлені проспектом емісії терміни були виплачені процентні доходи за 10 процентних періодів.
Згідно з умовами розміщення облігацій, залучені позикові кошти використовувалися на розвиток місцевої інфраструктури Криму.
Після анексії Криму в кримському уряді стверджували, що Національний банк України перешкоджає кримській владі в виплаті боргових зобов'язань, відмовляючись надати реєстр їх власників із зазначенням банківських реквізитів.
Разом з тим, в Нацбанку повідомили, що виконання зобов'язань не пов'язане з наявністю реєстру власників облігацій.
"Є в Україні компанія Dragon Capital. У цієї компанії є певним чином співзвучна кіпріотська DRGN Limited, власником якої є 10 офшорок з Беліза і Кіпра. DRGN Limited разом з Dragon Capital є співвласниками відомої української ПрАТ "Чумак". Але спільні інтереси поширюються далеко за межі агропереробної промисловості", - написав депутат.
Як вже повідомлялося у пресі, компанія Dragon Capital має пряме відношення до діяльності найбільшого українського охоронного концерну "Венбест", власниками якого ввжаються Володимир Дзюба та Георгій Тупчій. Також, раніше у ЗМІ неодноразово висловлювалися припущення, що саме через компанію Dragon Capital на концерн "Венбест" має опосередкований вплив син колишнього українського президента Януковича Олександр, значна частина коштів якого закордоном наразі перебуває під арештом на вимогу слідчих органів Генпрокуратури.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий