Олексій Павленко має відношення до схем "Креатива"?

Видання "ilife-news.com" аналізує причини, чому міністр утримався при голосуванні за продаж активів "Кернелу".
Як відомо, "Кернел", одна з найбільших українських аграрних груп, придбала права вимоги на маслоекстракційний завод (МЕЗ) "Еллада". Як інформує "Інтерфакс", агрохолдинг викупив підприємство у "Укргазбанку" за $95,8 млн, а раніше воно належало групі "Креатив".
"Завод, де "Кернел" зараз працює за толлінговою угодою, добре вписується в існуючу платформу "Кернел", - йдеться в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.
Згідно з ним, платіж за завод, побудований в 2012 році, буде виплачуватися протягом п'яти років. Раніше уряд України схвалив продаж "Укргазбанком" за підсумками проведеного ним конкурсу права вимоги на МЕЗ "Еллада" за $95,755 млн ТОВ "Зерновий термінал" з аграрної групи "Кернел". Глава правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко пояснив, що мова йде про проблемний кредит, виданий "Креативу", на $85 млн з відсотками, що набігли на $10,76 млн. Як пояснив банкір, "Кернел" зобов'язується оплатити 50% суми відразу, а решту - з відстрочкою на п'ять років. Операція буде здійснюватися в гривнях за поточним курсом.
При голосуванні утримався лише Міністр агрополітики та продовольства Олексій Павленко, який висловив побоювання, що продаж цього самого ліквідного активу групи призведе до конфлікту з іншими її кредиторами і зниженням довіри до України з боку інвесторів. Станом на кінець березня 2015 року частка кредитів ПрАТ "Креатив", що входить до однойменної групи, в державних банках становила близько 80%, або понад 11,3 млрд грн.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий