Член команди Януковича купив дата-центр під Верховною Радою

Компанія екс-глави НКРСІ Петра Яцука купила дата-центр "Анте медіам" (Парковий) під парламентом. Голландська компанія екс-глави НКРСІ Петра Яцука купила дата-центр під Верховною Радою. Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

Зазначається, що згідно з даними єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, власником основного пакету акцій (70%)  "Анте медіам" (Парковий) стала голландська компанія Roybal Direct Investments BV, внаслідок чого частка колишніх власників датацентру зменшилася: пакет директора підприємства Віталія Філатова зменшився з 35% в 2014 році до 10% станом на початок 2016 року, решта ж 20% належать кіпрській  офшорній компанії DB Venture Investments LTD, яка у 2014 році вона контролювала 35% "Паркового".
Ще 30% були закріплені за "Топ Системс", власником якої є заступник директора "Паркового" Денис Бурдук. Наголошується, що у нинішній версії складу акціонерів "Топ Системс" вже не присутня. Але, як повідомив виданню Бурдук, в акціонерах залишилися всі колишні власники.
Як відомо, "Анте Медіам" була заснована в кінці 2011 року. Її засновником виступала компанія "Амадеус Ко" (засновники - Олександр Хом'як і британський офшор Fineroad Business Llp), що побудувала на Парковій алеї біля Верховної Ради будівлю Центру адміністративно-ділової авіації, на першому поверсі якого розташувався дата-центр "Парковий". Філатову на перших порах належав лише 1%. Раніше він займався регіональним телекомунікаційним бізнесом в Донецьку, а Денис Бурдук був директором компанії "Топ Нет".
За однією з версій, "Парковий" був побудований за рахунок коштів Віктора Януковича.
Нинішній основний власник Паркового (Roybal Direct Investments BV) - це нова компанія. Згідно голландському ресурсу OpenCompanies.nl, вона з'явилася тільки 31 липня 2015 року.
В той же час, в українському Держреєстрі розкривається і кінцевий бенефіціар голландської компанії - Петро Яцук - колишній глава Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації, який був призначений на посаду у лютому 2011 Віктором Януковичем та займав пост аж до середини травня 2014 року, коли його, як і весь старий склад регулятора, звільнив Турчинов.
Зазначається, що Яцук в телефонній розмові підтвердив, що він придбав частину акцій "Анте Медіам", підкресливши, що юридично угода оформлена за дорученням. Подробиці цієї довіреності він не уточнив, але наголосив, що його голландська компанія Roybal Direct Investments BV взяла кредити в іноземних банках для купівлі та подальшого розвитку дата-центру.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий