Сп'янілій від супердержавності Росії натякнули, що пора освіжитися

Рішення про початок переговорів щодо вступу до Північноатлантичного альянсу стосується тільки Чорногорії та 28 країн НАТО. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передають ЗМІ.
«Ми вирішили запросити Чорногорію розпочати переговори про приєднання, це рішення не стосується Росії, воно стосується Чорногорії, НАТО і 28 країн НАТО, які вирішили далі йти по шляху повного членства Чорногорії», - сказав Столтенберг.
Він підкреслив, що членство Чорногорії в Альянсі не спрямоване проти Росії.

«Це рішення прийнято в ім'я нашої безпеки і безпеки наших 28 союзників, і безпеки Чорногорії. Так що важливо знову підкреслити, що це фундаментальний принцип, кожна країна має суверенне право визначати свій шлях, включаючи вибір механізмів забезпечення безпеки. І жодна країна не має права втручатися в процес прийняття такого рішення, це рішення, яке приймають 28 країн НАТО і Чорногорія», - підкреслив генсек НАТО.
Нагадаємо, Росія запевнила, що категорично відмовиться від спільних програм з Чорногорією у разі її вступу до НАТО, в тому числі з військово-технічного співробітництва.
Разом із тим, американське військове командування відкидає припущення про те, що Туреччина співпрацює з терористичним угрупуванням «Ісламська держава» (ІДІЛ, заборонене в РФ), в тому числі шляхом контрабанди нафти з території Сирії. Про це заявив офіційний представник угруповання військ США, що беруть участь в контртерористичної операції в Іраку і Сирії, полковник Стів Уоррен, пише ТАСС.
За допомогою телемосту з Багдада він провів брифінг для журналістів, що зібралися в прес-центрі Пентагону.
Коментуючи на їх прохання заяви представників міністерства оборони Росії про причетність Туреччини до контрабанди сирійської нафти з районів, підконтрольних ісламістам, Уоррен сказав: «Ми рішуче відкидаємо будь-які припущення про те, що Туреччина співпрацює з угрупованням ІДІЛ. Це просто смішно. Туреччина входить до складу антитерористичної коаліції і бере участь у військово-повітряної операції проти ІДІЛ».
Він також зазначив, що «контрабанда нафти в цьому регіоні йде десятиліттями» і США разом зі своїми союзниками по коаліції продовжать нанесення ударів по об'єктах ІДІЛ, які використовуються для отримання прибутку від незаконного продажу сировини.
Більше того, влада Туреччини затримали групу росіян, які підозрюються в участі в забороненій терористичній організації «Ісламська держава». Як повідомляє турецьке видання "Hurriyet", вони були затримані 1 грудня в межує з Сирією провінції Кіліс. Семеро людей, серед яких п'ятеро дітей, були затримані при спробі потрапити з Сирії до Туреччини. За даними видання, росіян направив міграційний центр у Килісі, де їх підготують до процедури депортації.
Раніше, місті Кіліс правоохоронці затримали групу росіян, які нелегально намагалися перетнути турецько-сирійський кордон. У складі цієї групи була студентка Московского державного університету Варвара Караулова (пізніше змінила ім'я на Олександру Іванову), про зникнення якої стало відомо наприкінці травня. Згодом дівчині були пред'явлені звинувачення у спробі приєднатися до «Ісламської держави» (ч.1 ст.30, ч.2 ст.205.5 Кримінального кодексу). Зараз дівчина перебуває під арештом. Свою провину вона визнала.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий