На правоохоронців чинять безпрецедентний тиск за викриття злочинів Дніпропетровського "клану"

Голова Служби безпеки України Василь Грицак натякнув, що йому погрожують у зв’язку зі справою про дніпропетровське злочинне угруповання. Про це він сказав на прес-конференції, яку провів спільно з генеральним прокурором Віктором Шокіним.
Грицак зазначив, що працівник СБУ Віктор Манзик був застрелений у Волновасі "людиною, яка асоціюється нами з цим угрупованням". Правоохоронці відслідковують і інші злочинні діяння.
"Чому 255 стаття? Чому злочинна організація? Є фонд ("Фонд оборони країни" – ред.), є маса моментів, під які маскуюється справжнє обличчя. Є видима частина айсберга – і значно більша частина знаходиться під водою", - заявив голова СБУ.
"Ми ще не сказали про те, що – ви самі запитайте у декого з командирів батальйонів, які свого часу отримували матеріально-технічне забезпечення, в тому числі, від фонду – як потім у них забирався автотранспорт, який давався їм не на постійне користування, а у "врємєнноє пользованіє", - зазначив він.
За словами Грицака, "коли хлопці відмовлялися виконувати там забаганки по рейдерським моментам, техніка у них забиралася".
"Ви запитайте у Юри Берези, мого побратима, в якого різали колеса, чому це робилося, і були погрози", - сказав він.
"Чому я емоційний сьогодні? Тому що просто нашим уже хлопцям і мені особисто "привіти" передають, розумієте, я так м’яко скажу", - заявив голова СБУ.
"Не Вам одному", - прокоментував цю фразу генпрокурор Віктор Шокін.
Він також зазначив, що у цій справі "мали затримати декілька осіб, але вони втекли", але висловив переконання, що затримання ще будуть.
"Це велика розгалужена ОЗГ, котра діяла не тільки в Дніпропетровській – а й у Донецькій, і в інших областях України", - заявив генпрокурор.
"Зараз я не хочу заздалегідь когось називати. Були підстави (для справи)", - сказав також він.
Як відомо, у суботу, 31 жовтня, СБУ затримала голову політради партії УКРОП Геннадія Корбана – одного з найближчих соратників Коломойського, який працював заступником голови Дніпропетровської ОДА.
Крім того, На спільній конференції генпрокурора Віктора Шокіна і голови СБУ Василя Грицака журналістам показали фільм про незаконну діяльність екс-заступника дніпропетровського губернатора Геннадія Корбана.
У фільмі показувались різні рейдерські захоплення, викрадення людей, діяльність конвертаційних центрів та інші злочини за останні 9 років. Силовики стверджують, що до всіх цих незаконних дій має пряме відношення Корбан.
Після демонстрації фільму Грицак сказав, що його монтували у ніч на понеділок люди, які пройшли службу в АТО.
Він додав, що не хоче кинути тінь на справжніх волонтерів, які дійсно допомагали збройним силам. За його словами, волонтери не здогадувалися "для чого був потрібен цей фонд" ("Фонд оборони України", створений Корбаном – ред.).
За словами Грицака, цей фонд використовувався для власних злочинних цілей самим Корбаном, а також людьми, відомими як Хазан, Кошляк, Налекришвілі (на прізвисько "Нарік"), злодій в законі Олійник на прізвисько "Умка".
Грицак розповів, що це угрупування займалося викраденням людей, легалізацією злочинних доходів та іншими злочинами.
Голова СБУ звернув увагу на ліквідацію конвертаційного центру в Києві 23 жовтня, який "мав відношення або легалізовував кошти для однієї з політизованих структур, яка бере участь у перегонах". Він не назвав цю структуру, але натякнув, що мова йде про одного з кандидатів у мери Києва, для якого "за попередніми скромними підрахунками було обготівковано порядка 50 мільйонів", а добовий оборот цього "конверта" становив 15-20 млн гривень.
За його словами, силовики з застосуванням зброї затримали в Києві автомобіль з представниками цього конвертаційного центру.
Також члени цього угрупування, за словами голови СБУ, мають відношення до контрабанди товарів через лінію зіткнення.
За словами Грицака, зі 160 мільйонів, зібраних у фонді Корбана, лише 40 мільйонів пішли на ті цілі, для яких призначалися.
Грицак заявив, що силовики мали інформацію про все це ще раніше, але не хотіли застосовувати її до виборів, щоб не накликати звинувачення у політичному переслідуванні.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий