Спецслужба попередила корисливе фальшування міліцією кримінальних проваджень на Буковині

Нажаль, українські правоохоронці не всі зрозуміли, що життя за старими "правилами" вже не буде, адже це раніше потоки брудних корупційних коштів вертикально поєднували найдрібніші відділення міліції з обласними "главками", а від тих - до високих кабінетів на київській вулиці Богомольця. Саме це, у більшості випадків, було тим тумблером, який неодмінно вмикав так звану "кругову поруку", завдячуючи якій на лаві підсудних за отримання неправомірної вигоди вельми ймовірно міг опинитися сержант, який "віджав" у бабульки мішечок із смаженим соняшниковим насінням, проте, ні в якому разі не міг потрапити старший офіцер на керівній посаді.
Нині, хотілося б вірити, це ганебне для всієї правоохоронної системи явише залишилося у минулому.
Так, на Буковині співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали на хабарі виконуючого обов’язки начальника одного з райвідділів міліції.
Підполковник вимагав від місцевого мешканця 12 тисяч гривень за непритягнення чоловіка до кримінальної відповідальності. Правоохоронці затримали зловмисника у службовому кабінеті під час отримання частини хабара.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів отримання хабарів підполковником міліції. 
"Можливо побороти корупцію, якщо існує кругова порука? Перші кроки, які почали ми в СБУ робити по боротьбі з цими ганебними явищами, принесли резонансні результати. І чим яскравіше наші результати роботи - тим більший ми отримуємо тиск, в тому числі і медійний", - прокоментував голова СБУ Василь Грицак затримання підозрюваних у корупції співробітників самої спецслужби, зайвий раз підтвердивши,що у боротьбі з хабарництвом немає ані "чужих", ані "своїх".
Нагадаємо, що глава СБУ Василь Грицак раніше заявив мас-медія: "Корупція - національна загроза номер 1. На зустрічі з фракціями парламенту перед призначеннями мене запитували, чи готовий я протистояти корупції, а я відповів, щоб депутати і вся влада були готові до того, що боротьба з корупцією реально почнеться".


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий