Росіяни вигадали новий спосіб приховати докази застосування заборонених озброєнь на Донбасі

Очевидно, з метою заощадити пальне і человекочасов російські військові частини, екстрено перекинуті під Донецьк, зокрема з Нижнього Новгорода, вирішили позбутися від снарядів, застосування яких обмежено Мінськими угодами, стверджують на сайті "Ар₴ументум".
Зокрема, 17 червня, недалеко від Донецька, ймовірно, в результаті самовільної детонації двох з чотирьох обладнаних підземних сховищ боєкомплектів артилерійського, ракетного та стрілецького озброєння в місці тимчасової дислокації 7015-й Бази зберігання та ремонту військової техніки (регулярна військова частина РФ з під Нижнього Новгороду) загинуло близько 30 людей, поранення отримали шестеро, а 15 військовослужбовців в результаті значних руйнувань будівель і підземних споруд вважаються зниклими безвісті.
За попередньою інформацією, причиною детонації, за даними російських військових спеців, які проводили поверхневий огляд місця події, були, нібито, артилерійські боєкомплекти саме 120-152 мм, однак, не виключена версія диверсії, особливо, враховуючи, що відповідно до підписаних Мінських угод, в районі Донецька вже давно не повинно бути артилерійського та реаківного озброєння, тим більше такої потужності, тому що вони повинні бути відведені від лінії зіткнення на десятки кілометрів. Цікаво, чи будуть допущені до місця події представники моніторингової місії ОБСЄ для фіксації інциденту і, відповідно, з'ясування обставин порушення підписаних в Мінську угод і протоколів.
Зпоміж тим, українська спецслужба встановила ще одного координатора терористичних груп «ДНР» – військовослужбовця головного розвідувального управління генерального штабу Міністерства оборони Російської Федерації. Інформацію про "ГРУшника" повідомили завербовані ним громадяни України, яких затримали співробітники СБУ.
Командир роти спецпризначення «республіканської гвардії ДНР», мешканець Самари із позивним «Старшина», перебуває на території, підконтрольній терористам, та безпосередньо підпорядковується терористу на прізвисько «Чечен».
За дорученням спецслужб Росії «Старшина» координує діяльність диверсійних груп «ДНР», головним завданням яких є теракти, диверсії, бойові дії проти Збройних сил України.
«Старшина» також керує агентурною мережею на території України. Дані передає т.зв. «заступнику командувача корпусу МО ДНР» Басуріну. Отримана інформація використовуються потім у плануванні дій терористів «ДНР» проти української влади.
Для збору відомостей про чисельність українських військ, їхнє матеріально-технічного забезпечення, загальне управління та командування, наявність та стан фортифікаційних споруд в районі проведення АТО «Старшина» використовує мешканців Донецької, Вінницької та Львівської областей.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий