Контрабандисти обстріляли оперативну групу Генпрокуратури та СБУ, є жертви

Як вже повідомлялося, днями у Волновасі Донецької області невідомі розстріляли співробітника Служби безпеки України.
Про це у своєму фейсбуці повідомив начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.
"Сьогодні вранці на одній з вулиць Волновахи невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. Потерпілий від отриманих поранень помер у машині швидкої допомоги", - написав Аброськін.
Він зазначив, що в результаті спільної роботи співробітників обласної міліції та СБУ особи злочинців встановлено. Тривають розшукові заходи, спрямовані на їх затримання.
Як повідомляє видання "Четверта влада", головним редактором якого є відомий блогер і виходець із Донецька Денис Казанський, співробітника СБУ у Волновасі застрелив боєць батальйону "Дніпро-1".
Видання посилається на свої джерела в Маріуполі. За їхніми даними, конфлікт між офіцером СБУ і добровольцями виник через те, що останні намагалися перевезти контрабанду, а співробітник спецслужби хотів покласти цьому край.
Інформацію про те, що вбивство пов'язане з контрабандою, підтвердив заступник голови ГУ МВС у Донецькій області Ілля Ківа в ефірі "5 каналу". За його словами, кількох причетних до вбивства вже затримано. При цьому Ківа підкреслив, що наразі немає інформації про причетність злочинців до якого-небудь батальйону.
"Виконували запобігання контрабанді через волноваський блокпост... Було затримано машину, і в цієї машини був супровід, який, взагалі-то, і підрізав машину зі співробітниками міліції та СБУ. Стався конфлікт, під час якого загинув... Особи встановлені, частину з них уже затримано... Поки що нема ніякої інформації про причетність цих осіб до того чи іншого батальйону", - сказав Ківа.
Пізніше Казанський у своєму фейсбуці повідомив з посиланням на свої джерела в МВС Волновахи, що підозрюваний у вбивстві - житель Дніпропетровська Денис Гордєєв, 1979 року народження.
"Співробітники міліції стверджують, що підозрюваний є бійцем батальйону "Дніпро-1" з позивним "Адвокат". Відомо, що Денис Гордєєв є представником дніпропетровського "Правого сектору", - повідомляє він.
Казанський оприлюднив фотографію з орієнтування на Гордєєва.
За його даними, вбивство сталося, коли Гордєєв разом з кількома бійцями "Дніпра" зупинив на трасі дві фури, які перевозили порожні горілчані пляшки. До цього самого місця під'їхали співробітники СБУ. Між ними і Гордєєвим виник конфлікт, у результаті якого Гордєєв вирвав автомат у співробітника і вистрілив йому в голову. Повідомляють, що Гордєєв був у стані алкогольного сп'яніння.
"Також джерела в СБУ повідомили, що бійці "Дніпра" були причетні до розстрілу заступника мера Слов'янська Володимира Кульматицького та його водія 31 січня. Підозрюваних у подвійному вбивстві затримано в Дніпропетровську", - повідомляє Казанський.
Прес-служба полку "Дніпро-1" спростувала інформацію про причетність своїх бійців до цього вбивства, оскільки їх просто немає у Волновасі. "Усі бійці полку перебувають на своїх місцях дислокації - в Красноармійську, Пісках, Маріуполі, а також прилеглих до Маріуполя селищах Лебединське і Чармалик", - написано на сторінці полку в фейсбуку.
Нагадаємо, напередодні СБУ оголосила спецоперацію із недопущення корупції на блокпостах у зоні АТО.
Убійcтвo oфіцepa Служби бeзoпacнocті Укpaіни, кoтopoe пpoізoшлo вчepa утpoм в Вoлнoвaхe Дoнeцкoй oблacті, pacкpитo. Про етoм нa cвoeй cтpaніцe в Facebook cooбщіл мініcтp внутpeнніх дeл Укpaіни Аpecн Авaкoв.
"На жаль, вжe нe paз доводиться пoвтopювати - пoд пpикриттям патріотичних рухів, користуючись ситуцією, бандити і пройдисвіти намагаються наладити свій брудний бізнес на людському горі", - повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
За його інформацією офіцер СБУ був убитий під час затримання трьох фур контрабандних товарів, які бандити об'їзними шляхами, оминаючи блокпости українстких силовиків, прикриваючись посвідченнями представників "Правого сектору" та однієї з дніпропетровських охоронних фірм, намагалися переправити на територію терористів ДНР.
В ході спеціальної операції українських силовиків, затримано вже 11 учасників бандформувань, у т.ч. 4 безпосередніх учасника згаданого інциденту. Під час проведення обшуків у затриманих вилучено цілий арсенал незаконної зброї, включаючи 9 автоматів, кулемет РПК,6 гранатометів, а також гранати та набої до них.
За словами міністра, вісім учасників банди були затримані у Дніпропетровську, решта - на території Донецької області, оголошено спеціальний режим "Перехоплення".
"Цікавий фaкт, щo на захист затриманих невідкладно "вписався" один з народних депутатів коаліції. Спеціально наразі не називаємо прізвищ, тим більш, що значення цьому не надаємо, ані я, ані підрозділи СБУ, ані Генеральний прокурор. Виникне потреба - спрямуємо невідкладне представлення до Верховної ради на зняття депутатської недоторканості та арешт. У цьому тяжкому злочині, у складі системно організованох бандитської групи, що всередині країни вбиває українських офіцерів заради легкого збагачення,- ніякої немає різниці між бандитом зі зброєю та бандитом із депутатським значком! Навіть, якщо це депутат парламента, який входить до складу правлячої коаліції",- резюмував Аваков.
Тим часом, за словами журналіста Артема Фурманюка, затримані вантажівки були з контрафактною тютюновою продукцією і їх дійсно супроводжували бійці спецпідрозділу "Дніпро-1", які й стали винуватцями перестрілки з правоохоронцями.
"Імовірно, це були бійці роти, де-факто керованої Валентином Маньком, який, за документами, вже давно не є співробітником" Дніпро-1. "Зараз двоє з них затримані силами армійської розвідки, троє знаходяться в бігах. За неперевіреною інформацією, з Маріуполя, де зараз базуються основні сили полку "Дніпро-1", на підмогу затриманим виїхало кілька автомобілів з їх однополчанами. В той же час, бійцям ВСУ надійшла ввідна від керівництва не пускати в Волноваху бійців "Дніпра-1", - йдеться в повідомленні представника ЗМІ.
Слід нагадати, що напередодні нового року Артем Фурманюк опублікував журналістське розслідування, в якому спробував викрити злочинне співробітництво екс-комбата "Дніпра-1" Юрія Берези з господарями тютюнової фабрики "Хамадей", яка знаходиться в Будьонівський районі Донецька. Сьогодні підприємство продовжує успішно фінансувати "ДНР", незважаючи на листопадове повідомлення на офіційному сайті Генпрокуратури, в якому говорилося про ліквідацію каналу фінансування бойовиків за гроші "Хамадея".
"Судячи з обсягів вивезення сьогодні контрафакту, він також належить фабриці донецького" авторитета "з 90-х Михайла Ляшка", - поділився своїми здогадками в соціальній мережі журналіст.
Користуючись нагодою, Артем Фурманюк також описав поточний стан "Дніпра-1", який не так давно був реорганізований з батальйону в полк:
"Необхідно зазначити, що на сьогоднішній день незрозуміло, хто відповідальний за той грандіозний бардак, який панує в полку "Дніпро-1"- офіційно призначений на посаду командира В'ячеслав Печененко (позивний "Полковник"), або все-таки нинішній нардеп Береза. Мені достовірно відомо, що з більше трьох сотень бійців полку, спрямованих на несення служби в Маріуполь наказом командування Антитерористичного центру, в самому місті зараз знаходяться не більше ста чоловік. Решта перебувають у невідомо ким санкціонованих "відрядженнях" в Мар'їнці, Курахово, Красноармійську, Пісках і т.п. і т.д. При цьому, на сьогодні дуже проблематично навіть порахувати кількість т.зв "рот", що входять до складу "Дніпро-1". До самого останнього часу останньою за рахунком була відома п'ята рота "Донецьк". Але з недавніх пір в Маріуполі можна було спостерігати бійців у камуфляжі з розпізнавальними знаками якоїсь 9-ї роти "Дніпро-1". Через це вельми сутужно стверджувати, якою саме ротою на сьогоднішній день за фактом керує колишній виходець з "Правого сектору", пан Манько, котрий не так давно на кожному кроці представлявся заступником командира батальйону Берези, - чи то другий, чи то третій (заступник)".
Журналіст також нагадав, що на минулих виборах до Верховної Ради колишній "регіонал" (депутат Васильківської райради від ПР з 2006-го по 2010-й рік) Валентин Манько, який балотувався в народні депутати по 59-му мажоритарному округу, відзначився грандіозними скандалами. Фурманюк пише: "Простіше кажучи, тамтешні виборчі комісії тоді працювали в прямому сенсі під дулами автоматників Валентина Манька".
У коментарі екс-командира 5-роти батальйону "Дніпро-1" Володимира Шилова під постом Фурманюка у Фейсбуці говориться наступне: "За неперевіреною інформацією завтра з займаної посади буде відсторонений командир полку "Дніпро-1" полковник Печененко. Із займаної посади він буде звільнений у зв'язку з останніми резонансними подіями в Волновасі. А Манько - знову ні до чого не причетний...".

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий