Українських військових штурмують “зелені тітушки” по всьому Криму під прикриттям штурмової авіації РФ

Російські парамілітарні формування близько 16:00 влаштували штурм українського військового аеродрому в сел.Новофедорівка Сакського району.
Про це повідомили редакції “Відкритої України” місцеві мешканці, що проживають у зоні видимості аеродрому.
Зокрема, бойова група у складі 4 “Камазів” з російськими військовими держномерами, 2 “Камазами” т.зв. Кримської “самооборони”, що, як відомо, сформована з представників козачих формувань з Дону та Кубані, під повітряним прикриттям ланки штурмових гвинтокрилів “Мі-24” почала штурм українського військового об’єкту. 
Зазначені вімості підтверджують в прес-службі Міністерства оборони України.
Так, за даними “РБК-Україна”, Про це у своєму Facebook написав глава прес-служби Міністерства оборони України в Криму Владислав Селезньов.
"Сьогодні, 9 березня в районі 18:00 аеродром в Саках захоплений російськими військами. Від джерел з Новофедірівки стало відомо, що аеродром мабр ВМСУ захоплений російськими солдатами. Їх близько 80 осіб. Обладнали вогневі точки вздовж злітної смуги. Встановлюють кулемети. Помічниками у них 40-50 невідомих у цивільному одязі", - пише Селезньов.
За його словами, на аеродром військові РФ проникли з боку села Михайлівка, яке прилягає до аеродрому, так як не змогли змусити комбрига відкрити основні ворота аеродрому.
Крім того, "тітушки" своїми автомобілями заблокували всі КПП аеродрому.
"19:10... в ці хвилини до командного пункту управління польотів під'їхала вантажівка. З нього вийшло близько 20 чоловік в цивільному одязі. В руках у них біти, палиці, щити. Для переговорів вимагають командира бригади", - зазначив Селезньов.
Разом із тим, озброєні бійці у військовій формі без опізнавальних знаків контролюють контрольно-пропускний пункт аеродрому у Джанкої, а також деякі об'єкти частини. Про це повідомив “Укрінформу” заступник командира частини А1387 по роботі з особовим складом Михайло Третяк.
«Зараз знаходяться у нас військовослужбовці без опізнавальних знаків. Один «КамАз» - близько 15 чоловік - точно не відомо. Контролюють КПП і деякі об'єкти частини. Задача в них - виключення провокацій і забезпечення стабільності на аеродромі. Ніяких вимог немає. Вони діють по команді, тобто коли вони звідси поїдуть - інформації такої немає. Для прийому військових літаків аеродром не розрахований. Може приймати літаки класу Іл-76», - сказав він.
Важкими літаками ІЛ-76 користується не лише українська, а й російська армія. За допомогою них перевозять і десантують великі групи військових (у двопалубному варіанті виконання - до 235 бійців), а також військову техніку вагою до 48 тонн.

Kathy Goldenberg, "Відкрита Україна"

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий