Запис Вишнякова - посла Росії в Латвії: цинізму Росії немає меж

Рівень брехні та цинізму, які вірусно охопили мізки російських можновладців, не іде у порівняння навіть з часами правління Йосипа Сталіна. Не гребують занурюватись у багню навіть російські дипломати.
Днями українське посольство в Латвії провело захід, який було присвячено вшануванню пам’яті загиблих євромайданівців – «небесної сотні». На таких заходах запрошені посли залишають свої записи у «Книзі жалоби». Фотографії записів з книги цього заходу потрапили в Інтернет. Здебільшого вони сумні і аполітичні, адже будувати політику на кістках загиблих – це щось звіряче, нелюдське.

Проте один запис вибивається серед інших. Запис Вишнякова - посла Росії в Латвії. Ось, що він написав: «...С глубоким прискорбием воспринял известия о гибели людей в результате преступной деятельности радикальных сил от оппозиции...»
Росіяни не відходять від риторики ВВП, який не хоче визнавати героїзму «небесної сотні»
На невшановуванні цих жертв було акцентовано на злочинній діяльності радикальних сил від опозиції.
Якщо заглибитись у зміст сказаного, Вишняков фактично висловив жаль з приводу загибелі представників правоохоронних органів.
Це й не дивно, адже саме ці меседжі вписуються в політику Кремля та ретранслюються російськими телеканалами.
Змальовують Україну і події на Майдані виключно як фашистсько-бендерівський шабаш.
Після того, як спрацювала російська інформаційна машина, залякавши росіян так званими бандитами на Майдані, у хід пішла зброя і з’явилися окупанти – «зелені чоловічки» у Криму.

Олександр Поліщук, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, Івано-Франківськ
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий