Прийшов час воювати всім - Сергій Кузьміних

Вважаю, що настав час керівникам органів державної влади надати інформацію щодо місцезнаходження/перебування близьких родичів, які є військовозобов’язаними. В разі, якщо рідні представника влади перебувають за кордоном (виключенням є проходження навчання чи лікування), моя принципова позиція: така особа не може обіймати державну посаду, пише у своєму Facebook депутат від "Слуги народу" Сергій Кузьміних. 

Виступаю разом з колегами з відповідною ініціативою про прийняття Постанови Верховної ради "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо оприлюднення інформації стосовно фактичного місцезнаходження/перебування військовозобов’язаних осіб - близьких родичів керівників органів державної влади за період з 24.02.2022 року по теперішній час". Зараз Постанова знаходиться в процесі підписання та реєстрації. 

Цією Постановою звертаємося до Кабінету Міністрів України:

- в одномісячний строк оприлюднити інформацію стосовно фактичного місцезнаходження/перебування військовозобов’язаних осіб – близьких родичів (чоловік, дружина, син, донька, пасинок, падчерка, рідний брат/сестра) членів Кабінету Міністрів України, а також діючих державних службовців категорій «А» та «Б» за період з 24.02.2022 року по теперішній час;

- в тримісячний строк вжити передбачених законом заходів з метою правового врегулювання відносин між державою та зазначеними вище військовозобов’язаними громадянами, у зв’язку з необхідністю виконанням ними конституційного обов’язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шляхом проходження військової служби.

Вважаю, що ця ініціатива допоможе урівняти права та обов’язки всіх громадян України та стане додатковою мотивацією для тих наших співвітчизників, які нині захищають Україну. Багато з них з перших днів повномасштабного вторгнення знаходяться на передовій. Озвучена ініціатива дасть змогу в особі військовозобов’язаних рідних керівників органів державної влади забезпечити країну кадрами для мобілізації та сприятиме процесу демобілізації тих військових, які її потребують.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий