2,5 тис км. проводів, більше 230 трансформаторів та 1,1 тис опор замінили в прифронтовій Миколаївщині в 2023 р.


Більше 80% енергомереж Миколаївщини постраждало від агресії рф. Загальні збитки склади більше 2 млрд. грн. Поточного року енергетикам АТ «Миколаївобленерго» прийшлося відновлювати після тривалих бойових дій та деокупації 2,5 тис км. ліній електропередач, більше 230 трансформаторів та 1,1 тис опор.

2489 кілометрів повітряних ліній електропередач та 1136 електропор замінили працівники «Миколаївобленерго» на нові після руйнувань внаслідок російської агресії тільки цього року. Крім того, енергетики Миколаївщини, відремонтували 168 та замінили 63 силових трансформатори. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

За словами в.о. генерального директора АТ «Миколаївобленерго» Вадима Данилківа, в багатьох районах регіону було зруйновано більше 80% енергетичної інфраструктури. А загальні збитки становлять більше 2 млрд. грн. «На деокупованих територіях люди впродовж 9 місяців взагалі перебували без світла», - зазначає очільник ОСР. проте наразі у всіх громадах Миколаївщини наявне електроживлення.

Вадим Данилків відзначив перш за все роботу ремонтних бригад «Миколаївобленерго», та колег з «Хмельницькобленерго», «Черкасиобленерго», «Львівобленерго», «Тернопільобленерго», «Прикарпаттяобленерго», що допомагали відновлювати мережі на початку 2023.р. «А потім і вже ми допомагали колегам з Херсонщини відновлювати мережі після обстрілів, а колегам з Одещини – після негоди наприкінці листопада», - додає енергетик.

До речі, ще одним випробуванням, за словами Данилківа, стала негода наприкінці листопада-початку грудня, проте лише за 3 дні електроживлення було відновлено в усіх населених пунктах Миколаївщини.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий