У РПЦвУ занепокоєні, що законопроєкт про капеланство позбавить їх доступу до війська

Військові капелани Православної Церкви України на Дні незалежності України, 24 серпня 2018 року

У Московському патріархаті в Україні занепокоєні прийнятим 21 травня у першому читанні законопроєктом про капеланство №4626.

Про це повідомляє офіційний сайт РПЦвУ, передає ресурс РПЦвУ Raskolam.net. (Пізніше новина на офіційному сайті РПЦвУ стала недоступною).

За словами експертів РПЦвУ, «проект Закону № 4626 містить низку дискримінаційних положень стосовно вірних» Московського патріархату, адже забороняє священникам РПЦвУ брати учать у Міжконфесійних капеланських радах.

Такого висновку у Московському патріархаті дійшли через те, що до Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при міністерствах оборони та внутрішніх справ України входять уповноважені від тих церков і релігійних організацій, священнослужителі яких вже обіймають посади військових капеланів у Збройних Силах України, Національній гвардії та Державній прикордонній службі.

У Московському патріархаті нагадали про заборону священнослужителям їхньої церкви «здійснювати душпастирську опіку ( в ЗСУ, НГУ, ДПСУ та ін. військових формуваннях, ред.) і відповідно недопущення їх на посади військових капеланів». Через це, у РПЦвУ обурюються, що вказані положення автоматично позбавляють їхніх священників права на участь і Міжконфесійних капеланських радах передбачених новим законопроєктом. Адже закон передбачає, що учасниками таких нарад мають бути капелани, які служать у військових частинах, яких у РПЦвУ немає.

У РПЦвУ також не сподобались і депутати, які займались цим законопроектом. Вони назвали нардепа Романа Костенка «упередженим», щодо Московського патріархату в Україні. Він, на думку експертів РПЦвУ, «стоїть на позиції неприпустимості допущення» до ЗСУ, НГУ чи інших військових формувань священників Московського патріархату.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий