Телефонна розмова Володимира Зеленського з Папою Франциском роздратувала Кремль

Кілька хвилин діалогу зруйнували плани Російської Федерації представити РПЦвУ (УПЦ МП) єдиним учасником миротворчого процесу на окупованих територіях України

З іншого боку, російське інформаційне агентство «Регнум» виявилось щедрим на негативні епітети в адресу як Президента України, так і Папи Франциска. Стаття під назвою «Зеленский использует Ватикан или Ватикан использует Зеленского?» розкриває причину роздратування Російської Федерації з даного приводу.

Виявляється, росіяни не розуміють, яке відношення до звільнення полонених може мати Ватикан. З боку Церкви у цьому процесі, як вважають в РФ, виступає і може виступати лише РПЦвУ (УПЦ МП) та РПЦ.

Але Володимир Зеленський надіслав цілком зрозумілий меседж про те, що РПЦвУ (УПЦ МП) не буде єдиним серед церков учасником обміну полоненими. А влада України не планує цілковито покладатись на релігійну організацію, центр управління якої знаходиться в столиці держави-агресора.

Хто в цій ситуації дійсно намагається об’єднати суспільство, а хто відстоює лише інтереси своїх кремлівських начальників – питання з більш ніж очевидною відповіддю.
 
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий