Хмельниччина у Раді об'єдналася заради краю

29 травня, народні депутати України, які входять до міжфракційного депутатського об’єднання "За Хмельниччину", підписали Меморандум спільних дій заради Хмельниччини. Даним документом вони визначили спільну мету, пріоритети та інструменти роботи у Верховній Раді на благо рідного краю, пише видання "Ар₴ументум".  
Підписання відбулося у приміщенні Хмельницької обласної державної адміністрації за присутності голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, голови Хмельницької облради Михайла Загороднього, заступників Хмельницького міського голови Андрія Бондаренка та Володимира Гончарука. Присутні заслухали доповідь керманича області щодо загальної ситуації у регіоні через поширення коронавірусної інфекції. Кожен мав змогу висловити свою думку щодо подолання кризи.   
Метою підписання Меморандуму визначено розвиток, благополуччя, процвітання регіону та краща якість життя кожного мешканця краю. Народні обранці прагнуть дати потужний імпульс до зростання валового регіонального продукту, до подолання бідності, до створення нових можливостей мешканцям Хмельниччини із забезпечення своїх родин. 
Головним пріоритетом народні депутати визначили захист лікарів і медперсоналу від COVID-19 та надання якісних медичних послуг населенню. 
"Наше завдання – не допустити розповсюдження інфекції та локалізувати вже існуючі осередки зараження. Зокрема, за рахунок забезпечення лікарень та сімейних лікарів усім необхідним захистом та сучасним медичним обладнанням", - зазначено у документі.
Не менш важливою депутати вважають підтримку малого та середнього бізнесу Хмельниччини, оскільки карантин завдав по них особливо важкого удару. Для цього парламентарі зобов’язались задіяти усі механізми на центральному та регіональному рівнях для реалізації програм захисту підприємців, в тому числі податкових пільг, пільг на оренду комунального майна, мораторію на перевірки тощо. 
Також серед пріоритетів – соціальний захист мешканців та підтримка аграріїв. 
Народні обранці закликали депутатів усіх рівнів Хмельниччини, мерів міст, сільських голів та голів ОТГ об’єднувати зусилля для досягнення спільних цілей – сталого розвитку краю та благополуччя й процвітання його мешканців. 
Меморандум спільних дій заради Хмельниччини підписали депутати Верховної Ради Володимир Ватрас, Вадим Галайчук, Олексій Жмеренецький, Юрій Заславський, Олена Копанчук, Сергій Лабазюк, Сергій Мандзій, Ігор Марчук, Денис Монастирський, Микола Стефанчук, Руслан Стефанчук, Павло Сушко. 

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий