Попри обіцянки, радикал Рибалка виступив проти іменних стипендій молодим ученим




5 лютого народні депутати України схвалили проект Постанови ВРУ про іменні стипендії для молодих учених - докторів наук. За відповідний документ №9506 за основу та в цілому проголосувало 238 народних депутатів.

Видання нагадує, що до цього часу процедура призначення іменних стипендій ВРУ для найталановитіших молодих учених регулювалася Постановою ВРУ та положеннями, які були розроблені та прийняті у 2007 році. Згідно з Постановою щорічно надається 30 іменних стипендій ВРУ для найталановитіших молодих учених в обсязі 2 тисяч гривень щомісячно кожна.

"З того часу інфляція суттєво нівелювала фінансову складову стипендії, оскільки у 2007 році 24 тисячі гривень на рік або 2 тисячі гривень на місяць були суттєвим стимулом для молодих науковців вибороти на конкурсних засадах по суті ще одну заробітну плату. Тому запропоноване суттєве збільшення розміру цієї стипендії для відновлення такого стимулу", - пояснили законотворці, та запропонували депутатам визначити розмір стипендії на рівні 60 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на рік або 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

"Тобто трішки менше 10 тисяч гривень на місяць. Такий же розмір пропонується встановити і для Премії Верховної Ради України для молодих учених, щоб врівноважити їх. Це вже є та сума, за яку сьогодні є сенс боротися молодим ученим", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Так, за документ віддали свої голоси 90 нардепів від БПП, 66 від "Народного фронту", 16 від "Опозиційного блоку", 16 та 11 від "Самопомочі" та "Відродження", 5 та 4 від "Батьківщини" та "Волі народу".

Найменшу кількість голосів за законопроект віддали представники Радикальної партії Олега Ляшка - 3. При тому, що у день голосування за проект Постанови лише один нардеп від РПЛ був відсутній. Це - Ігор Попов.

Не голосували за документ, але були присутні у ВР 17 нардепів від РПЛ, у тому числі - народний депутат Сергій Рибалка.

Нагадаємо, наприкінці 2018 - початку 2019 року радикал Рибалка, в рамках передвиборної кампанії, здійснив кілька робочих поїздок на Дніпропетровщину. Він відвідав низку навчальних закладів, серед яких - науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності в Дніпрі. За підсумками візиту до інституту, Рибалка розкритикував чинну владу за "антинародну політику", яка, на його думку, полягає у відсутності фінансової підтримки молодих науковців.

Але той факт, що Рибалка не голосував про надання іменних стипендій молодим ученим в черговий раз говорить - радикал дбає про українську талановиту молодь лише на словах.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий