НАЗК все ж таки бореться з корупцією? Три голоси членів НАЗК "за", два "проти" – рішення по Павелко прийнято


Сьогодні о 14:00 на позачерговому засіданні НАЗК було затверджено результати здійснення повної перевірки декларацій за 2015, 2016 та 2017 роки, поданої народним депутатом, головою бюджетного комітету ВРУ Павелком Андрієм Васильовичем.

Нагадаємо, що нещодавно екс-керівник Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила про намагання голови НАЗК Олександра Мангула приховати результати проведеної перевірки декларацій Павелко та про перешкоджання винесенню вказаних результатів на засідання НАЗК для їх затвердження. Також нею було опубліковано проекти рішень щодо результатів перевірки декларацій Павелко.

Відповідно до цих рішень повною перевіркою декларацій народного депутата України Павелка А.В. виявлено ознаки незаконного збагачення на суму 27 329 504,64 грн., а також подання недостовірних відомостей про:

- доходи від продажу нерухомості на суму 2,2 млн. грн.;
- фінансові зобов’язання з повернення коштів в розмірі 215 млн. грн., отриманих за елітний нічний клуб «Опера» в м. Дніпро, продаж якого ще в 2012 році було визнано недійсним в судовому порядку;
- громадянську дружину Катерину Чаус та її доньку, які є членами сім’ї Павелка А.В., однак, спільне проживання з якими Павелко приховує;
- витрати на розкішний відпочинок закордоном та оренду елітної квартири.

Крім того, НАЗК виявлено порушення Павелком А.В. обмежень щодо суміщення депутатських повноважень з іншими видами діяльності, встановлених пунктами 1, 2 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції», через входження до складу органу управління (ради директорів) прибуткової компанії UEFA Events SA.

Перевірку декларацій Павелка було розпочато НАЗК ще 11 травня 2018 року.

Неодноразово активісти заявляли про її безпідставне затягування.

В свою чергу Виконком Федерації футболу України під керівництвом Павелко озвучив грізну заяву і навіть спрямував її Президенту України Петру Порошенку, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України та Першому Президенту України Леоніду Кравчуку стосовно неприпустимості впливу органів державної влади на діяльність ФФУ, повідомляє сайт Sportanalytic.com.

Як зазначає автор статті, “ця заява доволі довга і якщо ви мали бажання, то мабуть з нею ознайомилися. Там багато словесної мішури і красивих висловів, але головне я вам зараз процитую: "асоціація здійснює управління своїми справами незалежно та не може зазнавати жодного впливу, зокрема, політичного, а також втручання у свою діяльність з боку третіх осіб, у тому числі держави та органів державної влади". Он воно як! Зацінили, шановні платники податків та законослухняні громадяни України?”

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.comпо яснює“ФФУ вимагає у держави абсолютно ніяк не втручатися у її справи, будь то прокуратура, Національне агентство з запобігання корупції чи проста поліція. Вотчина Андрія Павелка має бути недоторканою, як іноземне посольство. Це означає, що всередині Федерації футболу можна творити абсолютно все і тобі за це нічого не буде. Держава в державі - саме так хочуть члени Виконкому. Точніше, вони музику виконують, але добре відомо, хто її замовляє.”

Цвик резюмує “Добре відомо, кому насипали перцю під хвіст журналістські розслідування про невідповідність декларації та витрат. Добре відомо, хто по вуха вляпався у скандал зі штучними полями, скинув все на німців, а потім сів у калюжу. Добре відомо, хто став об'єктом антикорупційного розслідування швейцарського журналіста Арно Беда. Про корупцію у ФФУ вже відкрито пишуть авторитетні європейські ЗМІ, відверто починає пахнути смаленим. Аж тут ФФУ вимагає: "Не лізьте сюди, робимо все, що хочемо". Або я помилюся, або в Україні наразі немає короля чи королеви, котрі вищі за всі закони. Чи тепер вже є?”
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий