Армія Білорусі почала відпрацювання зачисток "зелених чоловічків"

У Білорусі розпочалися масштабні військові навчання.
"Розгром незаконного збройного формування у Вітебській області" - таким було одне з тренувальних завдань білоруської армії під час масштабних навчань, які почалися 20 січня. Виконувати його в регіоні, що межує з Росією, буде сто третя окрема мобільна бригада. Про це пише білоруське інформагентство БелаПАН.
Навчання проходитимуть не лише на землі, а й у повітрі. Зокрема, білоруська військова авіація відпрацює операції по розосередженню, в ході яких будуть задіяні аеродроми Мачуліщі, Борівці, Бобруйськ, Лунинець і Барановичі.
Не залишиться осторонь і білоруська ППО. Додаткові дивізіони зенітно-ракетних комплексів "Тор", "Бук" і С-300 тепер увійшли до складу чергових сил протиповітряної оборони і будуть готові відбити будь-який напад з повітря.
Однак найбільший масштаб навчань спостерігається все ж у сухопутних сил. Так, для грунтовної перевірки буде приведена у повну бойову готовність 38-а окрема мобільна бригада.
Її особовий склад поповнять 400 військовозобов'язаних, причому провести весь комплекс заходів доручено в найбільш стислі терміни. Після доукомплектування підрозділ приступить до виконання своїх навчально-бойових завдань у заздалегідь визначених районах.
Окремі мобільні батальйони цієї бригади вже зараз виконують завдання спільно з прикордонниками. Вони несуть службу у складі тимчасових прикордонних постів, а також проводять тренування з виявлення, блокування та ліквідації диверсійних груп передбачуваного супротивника.
Також приведена в повну боєготовність частина сил 19-ї окремої механізованої бригади білоруської армії. А підрозділи 120-ї, 11-ї і 6-ї окремих мехбригад вирушили на полігони, де зайнялися бойовим злагодженням та підготовкою до тактичного навчання з бойовими стрільбами, призначеними на найближчий час.

"Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий