Церква проти Поліції

Якось розчарувався у церкві та у новій поліції після перегляду відео зупинки новою поліцією Мерседеса предстоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла, який порушив правила дорожнього руху.
З церквою - усе зрозуміло, після слів Паши-Мерседеса - "...Порушив? Нічого, слава Богу..." будь-яка людина з аналітичним складом розуму перегляне своє ставлення до суспільного інституту, який тримає таке бидло у себе на одному з найвищих рівнів керівництва.
Поліція трохи засмутила... Нерішучі дії наряду можна зрозуміти та логічно пояснити: будь-хто може розгубитися, хоча це не стосується хлопця, який досить гідно вів діалог з бородатим непотрібом. От колеги цього патрульного могли діяти більш сміливо, наприклад стати попереду Мерседеса, так, щоб перевірити - чи стане представник духовенства таранити працівника поліції при виконанні службових обов'язків.
З юридичної точки зору, ситуація складалася цілком на користь патрульних - якщо б патрульний почав вимагати від водія передати (пред'явити) документи для складання адмін. протоколу, а бородач наказав би водію цього не робити - то сміливо можна було б звинувачувати попа у втручанні в професійну діяльність працівника правоохоронного органу, а це вже кримінальне правопорушення. Така перспектива повинна була б додати рішучості патрульним. Але відсутність протоколу - то не біда, врешті-решт цей "вхопивший Бога за бороду" екземпляр кожного дня там порушує, отже завжди можна спробувати довести справу до логічного кінця.
Найбільше засмутило пояснення керівництва патрульної служби м. Києва - "...ми прийняли рішення не складати протокол, щоб не створювати напруження у суспільстві, так як кількість вірян - дуже велика і вони будуть обурені..."
Оце - брехня. Брехня в найкращих традиціях старої міліції. Рішення не складати протокол прийняв Паша-Мерседес, коли сів у той самий Мерседес та наказав водію їхати далі, і аж ніяк не патрульна служба, це чудово видно на відповідному відео. Навіть, якщо припустити, що це - рішення патрульної служби, то приймати його - не в компетенції простого патрульного, а його командирів. Хтось вірить у те, що керівництво будь-якого державного органу за 1 хв. може прийняти рішення в складній резонансній ситуації? Отож бо.
Керівництво патрульної служби чудово розуміє, що вони трохи лоханулися, але мужності визнати помилку не вистачає, тому починає суспільству тупо "надівати на голову унітаз" - характерна риса старої міліції. Де реформа? Нові обличчя, нова форма, нові машини, але принципи - старі.

"Людина Розумна" для "Відкритої України"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий