Корбан почав шукати роботу

Екс-заступник губернатора Дніпропетровщини Геннадій Корбан розповів ЗМІ, що привело його в політику і як він має намір діяти далі. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук.
"Щоб досягти своєї мети у житті не завжди доводиться йти прямо і вгору, у кожного свій шлях. Все життя я займався справами, метою яких був конкретний прибуток. Я був бізнесменом, який грав за безмежним правилами і без всіляких правил - так як це завжди робив бізнес у нашій країні. Я вважав, що політика мене не стосується, і я завжди зможу стояти осторонь.
І ось вперше в житті, мені довелося змінити свої принципи, коли я побачив революцію Гідності в Києві. Я вперше відчув, що це шанс змінити наше життя і наше суспільство, і це важливіше за будь-які гроші. Коли ми організовували Євромайдан у Дніпропетровську під час революції Гідності, проти нас порушили кримінальні справи, а на наші підприємства пішли перевірки. Коли Янукович втік, а Росія вторглася до Криму, в обласній раді Дніпропетровської області було 106 депутатів ПР зі 140, а один з головних агентів російського впливу Олег Царьов, комуністи і «регіонали» розгортали проросійську агітацію. У нас не було ні міліції, ні судів, ні прокуратури, ні СБУ. Там скрізь були люди, призначені «регіоналами», які сиділи і робили все, щоб перешкодити нашій роботі, щоб ми не змогли закріпитися.
І ось вперше в житті, Ігор Коломойський запросив мене на самий відповідальний і абсолютно не прибутковий проект - захистити нашу Батьківщину, і захистити Дніпропетровськ від війни та окупації. Ніхто не міг нам допомогти, і ми вступили у війну з диверсантами і терористами тими силами, які ми мали. Це - кілька десятків людей наших охоронних підприємств з помповими дробовиками, а також десятки хлопців з «Правого сектора», яких наш земляк Дмитро Ярош несподівано привів прямо з Майдану, і які відразу стали на захист Днепропетовщіни.
Влада не працювала, в бюджеті не було грошей, і нам треба було робити все. Ми воювали, не маючи зброї, не маючи нічого - і при цьому нам треба було відбиватися від терористів, і готувати армію до війни. Ми місяцями жили в кабінетах. Ми не проводили тендери, коли заправляли танки, закуповували всі необхідні запчастини, продовольство і постачання.
Ми робили так, як вважали за потрібне, тому що крім нас в Дніпропетровську української влади не було взагалі. Так, ми брали будь-яку допомогу. І ми вимагали від всіх підтримки. Чи було це законно? Чи були всі наші товариші по боротьбі добропорядними громадянами? Звичайно ні. Ми були на війні, і нас цікавило тільки чи можна розраховувати на людину в бою", - пише Корбан.
За словами екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА, йому і губернатору Коломойському часто доводилося приймати непопулярні рішення.
"Ми робили те, що не прийнято писати в підручниках історії. Ми самі ловили і нейтралізували російську агентуру, ми самі шукали зброю - тому що ні армія, ні міліція не давали добровольчим загонам зброї до самої середини травня. Ми обходили всі закони, які заважали нам воювати. І ми сформували перші добровольчі загони, перші добровольчі батальйони в країні, і як тільки вони отримували зброю, бійці одразу, навіть без пристрілки автоматів на полігонах йшли на завдання. Ми рятували країну. І ми свій обов'язок виконали.
За час нашої роботи на території Дніпропетровської області не було ні масових заворушень, ні терористичних актів. Було нейтралізовано кілька десятків російських агентів. СБУ заарештувало три диверсійних групи, які планували замах на керівництво області - нас хотіли застрелити, підірвати. Ми відбили всі атаки", - говорить Геннадій Корбан.
Як вже повідомляли ЗМІ, Геннадій Корбан після відставки має намір взяти участь в антитерористичній операції в якості добровольця. Про це стало відомо з його телеграми на адресу міністра оборони України Степана Півторака.
«Прошу мобілізувати мене добровольцем на військову службу в АТО» - написано в телеграмі, що надійшла до міністерства.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий