Соболєв – «люстратор» з Кубані!

Уродженець Краснодарського краю, одіозний журналіст-розслідувальник, запеклий громадський активіст, а наразі головний «оновлювач» владного ешелону – Голова люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів України Єгор Соболєв, виявляється добре володіє навиками «тримати хвіст пістолетом» за будь-яких обставин.
Приїхавши в Україну, після закінчення гуманітарного факультету Южносахалінського державного педагогічного інституту, Соболєв чим тільки не займався: працював рекламним агентом, кореспондентом, ведучим і редактором. Встиг, навіть, за кошти американських фондів створити власне Бюро журналістських розслідувань «Свідомо», одним із напрямів діяльності якого – «топити» конкурентів замовника.
Доречі, бідолахи американці й досі не уявляють, скільки їхніх грошей, направлених на розвиток зазначеної медіа-контори, осіло в кишенях пана Єгора. Достатньо лише відвідати будівництво його «хатинки» у селі Горбовичи Києво-Святошинського району, на яке, з його слів, витрачено 20 тисяч доларів США.
Видоївши західні фонди, влітку 2013 року Єгор на всю країну заявив, що залишає журналістику і повністю занурюється у громадсько-політичну діяльність. Мабуть відчував, що наближається «зірковий час». Час, коли окремі утопічні громадські організації на чолі з безперспективним активістами забиратимуться на «політичний олімп»? Соболєв, спільно з собі подібними «діячам», організував громадський рух під гучною назвою «Воля». А вже після закінчення «Революції Гідності», пан Єгор опинився на місці головного «люстратора», який намагається якимось чином легалізуватися, щоб наводити «жах» на посадовців. Знову Соболєв розпочав провидити пікети, використовувати свої журналістські здібності аби «пропехнути» у парламенті закон про люстрацію, який відкрив би для нього «широкі горизонти». Слід відмітити, що для статусу очільника такої серйозної структури Єгор, в першу чергу, придбав собі позашляховика марки «Інфініті».
Тепер можна тільки уявити, скільки посадовців стануть жертвами «соболєвських люстрацій». Після надання йому владних повноважень, Україна ризикує, у надзвичайно скрутний час, залишитися взагалі без людей, які здатні хоч чимось їй допомогти. Хіба тільки Росія зрадіє таким результатам діяльності українського люстратора російського походження.
Може це і є один із планів «Б» Кремля? Тим більше, що у фахівців російських спецслужб було достатньо часу долучити Соболєва до спільної справи. У цьому контексті варто загадати заяву Соболєва, яку він зробив в березні цього року, коментуючи відсутність у його «люстраційному списку» екс-голови Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна: «єдине, що його оточує, - це плітки». І це заява «спеціаліста з розслідницької журналістики».

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий