Росія ховає у Криму козацькі ПОПи під командуванням ФСБ. Частина 2

Продовжуємо наше дослідження окремих аспектів сучасного кримського побуту в умовах “братньої” окупації з боку російських силовиків. Ми вже розповіли про деякі факти перебування на українській території парамілітарних формувань, так званих “козачого ополчення” й “кримської самооборони”, які, за нашими даними, формувалися і досі скеровуються перевдягненими офіцерами російських спецслужб.
Принагідно, висловлюємо жаль та щирі співчуття родині 54-річного воронежського козака з міста Борисоглебська, підполковника Головного розвідуправління Міноборони Росії у відставці Віктора Китманова, життя якого раптово обірвав сердцевий напад на Керченській переправі.
Надзвичайно прикро, що життя справжнього офіцера, що пройшов сувору школу життя, який із честю виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані, а також проходив службу в охопленій сепаратистами і вахабітськими терористами Чечні, обірвалося під час неймовірної авантюри, яку вперто реалізовують нинішні кремлівські “охлократи”, сидячи у зручних, теплих і з феодальним марнотрацтвом оздоблених сусальним золотом кабінетах. Поховання підполковника Китманова, тіло якого вже доправлено родині, призначено на завтра, 15 березня.
Але, повернемося до, певною мірою, проміжних результатів нашого журналістського розслідування, яке, доречі, базується не тільки на аналізі та співставленні відкритих офіційних джерел інформації, а й, перш за все, на фактах, думках і висловлюваннях пересічних громадян України і Росії з соціальних мереж, на неофіційних коментарях і зауваженнях експертів, визнаних у певних галузях і спільнотах. 
Прийшов час продемонструвати інший бік діяльності російських лицарів “плаща та кінжалу”, який полягає в організації масових заворушень. Мета цього надзвичайно прозора і зрозуміла навіть невстигаючій за навчальною програмою школоті – виправдати свою присутність не тільки в очах місцевих мешканців, більшість з яких так, чи інакше, побоюється “прибульців”, а ще й перед міжнародною спільнотою.
Публічна хоробрість російської “охлократії” і “державної олігархії”, нажаль, не підкріплена ані ресурсами, ані бажанням “по-дорослому” бодатися із примхливим Заходом, від якого також надзвичайно залежна не тільки економічно-фінансова “еліта”, але й, фактично, вся державна “машина” РФ.
Тим більш цинічними видаються спроби та, нажаль, прикрі факти організації кривавих провокацій на території Кримського Півострова.
Зокрема, у протестних акціях з блокування військових об’єктів України на території Криму, яке відбувається нібито з “народної ініціативи”, серед громадських активістів безпосередньо присутні мовчазні чоловіки, що майже непомітно скеровують дії пікетників. Так, головними ворогами для цих чоловіків, як виявляється, є журналісти і громадські активісти, що не погоджуються із діями пікетників, ставлять незручні питання, знімають відео та фотоматеріали з місця подій.

Фото зроблено 09.03.2014 о 12:38 біля Гагаринської райради
На світлині – один з організаторів акції. Він майже постійно присутній під час роботи журналістів російського телебачення у різних точках Севастополя, особливо, поблизу будівлі штабу ВМС України. Пересувається ця особа по місту переважно на білому пасажирському мінівені “Мерседес-Віто”, при чому, він систематично і не ховаючись спілкується з координаторами громадської організації “Русский Блок”, виконує їх розпорядження. Як вдалося з’ясувати, – це 44-річний мешканець Севастополя Геннадій Яковлев, що є професійним актором, учасником масових і урочистих заходів. Доречі, користуючись сьогодні нагодою, вітаємо його з днем народження, проте, із побажаннями поспішати поки не будемо. Іменинник, як виявилося, настільки останнім часом вжився у роль, відведену йому деякими російськими “спостерігачами”, світлини яких ви можете побачити нижче, що у прямому ефірі одного з кримських телеканалів брутально накинувся із кулаками на українську журналістку, яка вела відеозйомку подій на особистий камерафон, вартість якого становить близько 600 доларів США. Вихопивши телефон, цей шановний пан просто… залишив його собі, так би мовити, “на добру згадку”. Після цього, як з’ясувалося, впродовж декількох днів поспіль продовжувався вечірній та нічний “відзвон” всіх номерів із записної книги апарату журналістки, який супроводжувався нецензурною лайкою, погрозами розправою та… масованим розсиланням “спаму”.
Деякі місцеві кореспонденти впевнено вважають Геннадія Яковлева одним із провідних “режисерів-постановників” останніх акцій проросійських активістів, що прикриваються силами “кримської самооборони” й “козаками” у м.Севастополі. Зокрема, це – жорстоке побиття ногами по голові збитих з ніг перехожих і альтернативних громадських активістів, що не поділяють поглядів про виключну “руськість” Севастоволя, “дрібні” хуліганські витівки у вигляді безвідповідального застосування вогнепальної травматичної зброї у натовпі, цинічне побиття жінок, які просто намагалися вгамувати озвірилу групу проросійських активістів. При цьому, Геннадій Яковлев є поціновувачем електронних соціальних мереж, де утримує в “друзях” деяких із наступних, вельми реальних “персонажів”.   
Фото зроблено 09.03.2014 поблизу Гагаринської райради
На цій світлині людина, яка з травматичної зброї цинічно вистрілила в активіста, а після цього підійшла до байдужо спостерігаючого за цим міліціонера, як до брата, і практично “в обнімку” неспішно ретирувалася з місця події
Фото зроблено 05.03.2014 о 13:49 поблизу військової частини ЗС України №0883 у м.Керч
Цей дотепний чоловік із борідкою також зустрічався активістам на кожній акції “Російського Блоку” в Керчі, майже незворушно спостерігаючи за провокаціями, що чинили представники цієї організації, відволікаючись лише на епізодичні та короткі перемовини із так званими “заводилами”. 
Фото зроблено 04.03.2014 поблизу В/Ч 0669 у Керчі
На переконання громадських активістів, що спостерігали й намагалися зафільмувати мітинги, спроби захоплення військових частин та державних установ у Керчі, – головний “анонімний заводила”. Ретельність, із якою ця людина, спілкуючись виключно російською з яскраво вираженим “московським” акцентом, відвідує різного роду акції “окупантів” та представників “Руського Блоку”, просто вражає своєю наполегливістю. 
Фото зроблено 04.03.2014 поблизу В/Ч 0669 у м.Керч
За словами громадських активістів, цей надзвичайно агресивно налаштований літній чоловік ліворуч також є одним із координаторів “Руського Блоку” в Керчі.
Фото зроблено 04.03.2014 поблизу В/Ч 0669 у м.Керч
Ця людина, що виявляла, на погляд громадських активістів, невмотивовану увагу і, фактично, пасивну участь у тому, що витворяли представники “Руського блоку” поблизу військових об’єктів МО України, також, очевидно, є завзятим шанувальником витівок проросійських радикалів, уважно спостерігаючи за всім, що відбувалося “на передовій”.
Зважаючи на значне підвищення “градусів” в ситуації, що складається на Півострові напередодні фарсоподібного і заздалегідь зрежисованого волевиявлення “кримчан” під назвою “референдум”, що запланований найближчої неділі, слід, мабуть, цілком відповідально попередити мешканців Криму, яким небайдужа подальша доля Півострова, – байкотуйте це свавілля, утримайте від участі в цьому безладі своїх дітей, жінок і старих задля їхньої ж  безпеки, адже, для подальшого нагнітання “смути”, вищезазначеним пройдисвітам надзвичайно потрібні нові провокації, нові інсинуації, нові облапошені, нові чвари, нові бійки, нові жертви…  

Kathy Goldenberg, “Відкрита Україна
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий