ОБСЄ найближчим часом відрядить до Криму своїх представників

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер висловив серйозну стурбованість з приводу поточних подій у Криму і оголосив про візит свого особистого посланця Тіма Гулдиманна і Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс протягом найближчих днів. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.
"Я закликаю всі сторони прийняти всі необхідні заходи, щоб уникнути подальшої ескалації напруженості і утриматися від насильства", - сказав він.
Також наголошується, що представники ОБСЄ відправляться в Крим в найближчі кілька днів, щоб, використовуючи свої навички та досвід, впливати на ситуацію.
Нагадаємо, сьогодні депутати ВР Криму проголосували за проведення референдуму про статус Криму і призначили його на 25 травня 2014 р., а також відправили у відставку уряд автономії, очолюваний Анатолієм Могильовим.
Слід зауважити, що сьогодні депутати ВР Криму в захопленій невідомими будівлі призначили лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова прем'єр-міністром автономії.
Водночас, виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов призначив народного депутата фракції "УДАР" Сергія Куніцина постійним представником Президента в АР Крим. Про це йдеться в указі №167/2014, оприлюдненому на сайті в.о. глави держави.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий