Юрій Мочоний – програміст-невдаха пішов в ДБР, щоб «кошмарити» айтішників


Сам себе Юрій Мочоний називав співзасновником проекту зі створення криптовалюти. За гроші купував ефіри на телебаченні про свій так званий «старт-ап». Журналістам розповідав, що його віртуальні гроші це стабільна валюта, Мочоний нібито зміг її стабілізувати, підв’язавши до золота.

Втім, у цій сфері в Мочоного щось пішло не так, і ось «великий айтішник» вже перекваліфіковується в політики, балотується від забороненої нині партії ОПЗЖ. Пізніше просить, знову ж за гроші, видалити інформацію про це з відкритих джерел. Бреше, що то нібито помилка ЦВК. Але медіа звинуватили Мочоного у підкупі й залишили все, як є.

Та найскандальнішим стає його наступний кар’єрний стрибок, невдалого програміста та політика врешті беруть до ДБР. Саме тут Мочоний розгортає безпрецедентну незаконну діяльність. Жертвою обирає тих, хто, на відміну від нього, зміг прийти до успіху в сфері IT. Раніше таких, як Юрій Мочоний, називали перевертнями в погонах. Сьогодні він «працює» за таким саме принципом. Використовує старі зв’язки, працює «за наводкою» та шантажує харківські IT-компанії фіктивними кримінальними справами. Мета Мочоного одна – гроші. Заробити сам за свої 29 років він не спромігся. До того ж, має борги перед власною дитиною – борг за аліментами у нього вимагали через суд. Тож тепер під прикриттям ДБР, вибиває гроші у програмістів. Таку жагу до збагачення ніхто з його колег чи керівництва досі не зупинив. Ймовірно, Юрій Мочоний вміє ділитися.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий