Полтавська «коза ностра»: як фермер і пані прокурор створили діючий клан

 


Італійська мафія кусає лікті, дізнавшись про сім’ю «Рудич-Зачепа» з Полтавщини. Історія проста, але до мурашок романтична: «успішні» місцеві фермери розвивають «бізнес», а «скромна» місцева прокурор прикриває злочинні схеми чоловіка та його родичів.

Почнемо з романтики, куди ж без неї полтавському легіню. Фермер, принаймні він себе таким вважає, Валентин Васильович Рудич народився 15 січня 1988 року, проживає у Полтавській області, одружений на прокурорі Решетилівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Ірині Володимирівні Зачепі. 

Де тут романтика, спитаєте? І правильно зробите. Романтика далі. 

Коли «фермер» був фігурантом кримінального провадження через скоєне ним ДТП, у результаті якого потерпілий загинув, пані прокурор Зачепа підтримувала державне обвинувачення. І певно якесь чудо відбулося, бо до суду справа так і не дійшла. А з братом померлого було домовлено, звісно, не без фінансової винагороди. 

Пані прокурор Зачепі не доводиться сумувати, бо «фермер» Валентин Рудич не сидить, склавши руки. 

У грудні 2017 р. проти нього порушена кримінальна справа 546/953/17 за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами. Було обрано покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з випробуванням на іспитовий строк один рік. Але і тут дружина докладає зусиль і у лютому 2019 р. справу закрито. 

Має Валентин Васильович Рудич і інші цікаві історії, у тому числі і солідні кредити у міжнародних банках. 

Та завелика честь про нього розказувати ще більше. Усе і так зрозуміло. 

Хто ж вона, дружина «успішного фермера та бізнесмена»? 

Ірина Володимирівна Зачепа нині у декретній відпустці, пішла у декрет у 2020 р. з посади прокурора Решетилівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури. Та не припинила надавати прокурорські послуги чоловіку і не лише йому, але і його родині.  

Рідний дядько нашого «успішного фермера» - не менш успішний «фермер» Микола Григорович Рудич, співзасновник ФГ «РУДИЧ». Його син, двоюрідний брат нашого героя, Ігор Миколайович Рудич є депутатом Полтавської районної ради. 

Ось така вона, полтавська «коза ностра»: Рудичі на якомусь етапі зачепили Зачепу і живуть поживають горя не знають. Не вірите, подивіться на декларацію пані прокурор Зачепи. 

Було б добре, щоб і контролюючі органи подивились, бо куди дивиться обласна прокуратура і куди дивиться Генеральна прокуратура у цьому випадку, хто знає. 

Чому на словах у країні йде боротьба з корупцією, а на ділі кожен стикається з нею в органах державної влади майже щодня, особливо у регіонах, адже корупція у більшості випадків починається з низів? Ще одне запитання без відповіді. 

Цей приклад – яскраве тому підтвердження. Наступний приклад – буде не менш цікавий. 

Гнітюча ситуація у регіонах не дозволяє більше мовчати: місцеві кримінальні авторитети у прив’язці до органів прокуратури, інших державних органів, створюють українські мафіозні угрупування, яких не бачила навіть Італія.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий