Корумпований посадовець часів Порошенка по-новому забруднює відходами землі Півдня, заробляючи мільйони



Національна поліція почала перевірку Держпідприємства “Адміністрація морських портів України” в рамках кримінального провадження, щодо нанесення екологічної шкоди державі.

ДП «АМПУ» літом 2019 уклала договір щодо збирання із суден рідких забруднюючих речовин із ТОВ НВК «Укрекопром». Укладення договору відбулось без торгів, а сама фірма не відповідає необхідним вимогам і попалася на тому, що прямо в ґрунт виливала шкідливі речовини тощо.


Компанія напряму пов’язана з Сергієм Лук’янчуком, екс-директором Департаменту екологічної безпеки та дозвільно – ліцензійної діяльності Мінекології та природних ресурсів України, який фігурує в низці кримінальних проваджень.

Суть злочинної схеми полягає в тому, що ТОВ «Укрекопром», увійшовши в змову з урядовими особами АМПУ, які відповідають за екологію, та не маючи відповідної виробничої бази, яка дозволяє зберігати, переробляти, утилізувати відходи, вивозять з портів небезпечні відходи. Та без переробки та утилізації їх продають (те, що можливо продати), а забруднену воду зливають на ґрунт та в каналізацію. На час видачі ліцензії ТОВ НВК “Укрекопром” на поводження з небезпечними відходами від 06.09.2016р. директором Департаменту екологічної безпеки та дозвільно – ліцензійної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів був саме Сергій Лук’янчук. Його зв'язок із компанією, що отримала ліцензію, не відповідаючи вимогам, встановлено у журналістському розслідуванні “24 каналу”.

Щодо незаконності видачі ліцензії відкрито кримінальне провадження.

Компанія знову укладає договори, попри усі порушення та цілу низку кримінальних проваджень, що досі розслідуються з попередніх років. Зокрема, поліцією Миколаївської області досі розслідує провадження за №12019150280000457 — 29.08.2019 відбувся злив вод у відкритий грунт, вивезених з Херсонського морського порту.

21.12.2019 зареєстроване кримінальне впровадження № 42019160000000602 за ознаками кримінального злочину ч.2 ст.364 КК України щодо змови між службовими особами ДП АМПУ та посадовими особами ТОВ НВК «Укрекопром». Гроші розподілені, а частина відходів не була утилізована, а продана (6 000 тон) , а 4 000 тон фактично злито невідомо куди.
Вражає і факт поводження з після операційними біо-відходами від хворих на СНІД, і туберкульоз, венерології вивозили в звичайних сміттєвих чорних пакетах, з яких при транспортуванні витікала рідина і стояв смердючий запах. І скидали в яму на приватному сміттєвому полігоні поблизу Одеси.

І “вишенька на брудному тортику” - рік тому СБУ спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції , провела операцію, вилучивши 200 тисяч $ з сейфу, яким користується Лук’янчук Сергій Іванович, тоді директор Департаменту екологічної безпеки та дозвільно – ліцензійної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів України. Як зазначається на сайті СБУ, тоді було викрито протиправний механізм, пов’язаний з вимаганням неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, організований посадовцями Міністерства екології та природних ресурсів.

Тепер такі ось кадри знову спокійно заробляють брудні бариші уже при новій владі. Як-то кажуть, гроші не смердять…
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий