В Чернігові відбувається підкуп виборців в приміщенні районної ради?




До виборів тиждень, і як то кажуть, «свято починається». 13 червня трохи за дванадцяту дня, на редакційний номер нам повідомили, що в приміщенні Деснянської районної ради відбувається підкуп виборців. 

За словами того, хто телефонував неправомірні дії були скоєні з метою підтримки одного з кандидатів по 205 виборчому округу, що висувається від ВО «Батьківщина». За словами джерела «сітка» працює вже третій тиждень. «Старший агітатор» отримує 2000 гривень. Його завдання «організувати» 10 голосів за потрібного кандидата. Аванс по 1000 гривень видавали напередодні. 

Перевірити інформацію приїхала поліція та кілька представників чернігівських ЗМІ. Але коли вони прибули - злочинців уже не було. Працювала лише окружна виборча комісія 205 округу. 

Присутні на місці її працівники запевнили поліцейських та журналістів, що нічого такого сьогодні не спостерігали. Вони дозволили представникам правоохоронних органів зайти в кілька кімнат і переконатися, що в пакетах, які там знаходяться, нічого протизаконного не міститься. Також члени ОВК пояснили, що для роботи дільничих виборчих комісій, вони мають забезпечити їх приладдям та канцелярією, що сьогодні й робили. 

І на цьому можна було б поставити крапку, в відповіді на питання, чи була спроба підкупу виборців на користь Юрія Власенка. Однак, коли поліцейські попросили надати письмове пояснення (вони це мали зробити, оскільки до того було зафіксовано дзвінок до поліції, в якому йшла мова про підкуп), пролунали заяви, що поліція заважає роботі виборчої комісії. Особливо розійшовся присутній тут адвокат Олександр Радченко, який словесно накинувся на представницю поліції з тим що правоохоронці взагалі не мають тут бути й чому не перевірили інші поверхи будівлі, мовляв, можливо саме десь там коїться злочин. На спроби поліцейської відповісти, він попросту не давав їй вставити слово. Коли ж пану Олександру зауважили на це журналісти, він вигнав з кабінету і журналістів і поліцейських, апелюючи на те, що вони не мають права там перебувати.

І от тепер складається цікава ситуація. Адвокат мав право попросити поліцейських та журналістів покинути приміщення, проте навіщо це робити й тим більше у відверто негативній формі? Чому так різко доброзичливе спілкування зі спробою розібратися, перейшло в односторонню словесну перепалку? Якщо в ході розмови з правоохоронцями, їх запевнили що кандидатом в народні депутати Юрієм Власенко чи його прибічниками не коїлися спроби підкупу, то чому така негативна реакція від адвоката, який працює в виборчій комісії, при спробі взяти письмові пояснення? Така поведінка у відповідь на прості запитання, хочеш не хочеш, а може викликати певні негативні думки та підозри в будь-кого.

P.S Того ж вечора правоохоронці затримали одного із «Старших» сітки Юрія Власенка. Це сталося за адресою вул. Рокосовського, 28. В квартирі виявили списки та гроші. Чи буде Арсен Аваков так активно боротися з «сітками» на парламентських, як він робив це на президенстких ми невдовзі побачимо. Інформації у правоохоронців достатньо.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий